Ha kit objektívhez közgyűrűt használok makrózni, akkor a gyűrűk csökkentik a minimális fókusztávolságot?
Figyelt kérdés
Van egy 18-55-ös kit objektívem ami 28 centire tud legközelebb fókuszálni. Ha közgyűrűt használok ez a távolság csökken? Ha igen, mennyivel, számolható?2019. márc. 22. 09:53
1/5 anonim válasza:
112. oldal, jobb közép táblázat
2/5 anonim válasza:
Azért használják a közgyűrűt, hogy csökkenjen. Hogy mennyivel, az a közgyűrűtől függ. Minél hosszabb, annál közelebbről lehet fókuszálni.
3/5 anonim válasza:
Pár hete szórakozgattam ilyennekel, hogy forditva tartottam oda a kit obit, aztán "közgyűrűnek egy m42 adaptert használtam, most hírtelen nem tudom melyik esetben, de a távolság lecsökkent olyan másfél, két cm-re :) Persze a képnek talán a közepe volt valamennyire éles.
4/5 anonim válasza:
Ajánlom figyelmedbe Budai Petur alapművét a témában
(igaz lehetne részletesebb és alaposabb de így is jó)
5/5 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!