Milyen analóg gépet? (35mm)
Sziasztok!
Instax Mini 90em van. Imádom
Viszont kiszeretném próbálni a filmes fotózást.
Ehhez keresek gépet!
30-40k körül keresek
Amiket eddig néztem:
Canon AE-1/AE-1 Program
Nikon FE 10
Vivitar V2000
De minden ajánlás érdekel!
Előny ha sok obival kompatibilis.
Az árba legalabb az alap obi tartozzon bele :)
Köszönöm.
Ha csak kipróbálni szeretnéd, akkor teljesen mindegy. Pár ezer forintért mar kapsz ndk-s SLR gépet. Az m42-es bajonett meg elég népszerű volt. Objektívet is kapsz bőven fillérekért.
Én most voltam egy fotó börzén és ingyen kaptam egy Praktica LTL-t meg pár m42-es obit. Csak azért, mert egy jót beszélgettünk, na meg majdnem záróra volt. Ha egyszer lesz időm és türelmem, lehet veszek bele filmet. Bár én maradok a digitálisnál.
Van itthon is régebbi filmes gép, azt mondjßk nincs sok különbség a filmes gépek között.
(Kép minőség).
Viszont a régi cserélhető obis filmes gépek több lehetőséggel szolgálnak mint sima filmes társaik.
(Ha butaságot beszelek javíts ki nyugodtan)
Én megfejelném az összeget és egy Nikon F4-re pályáznék be.
Anno ez a gép egy legenda volt. Ha élményre vágysz akkor csakis ezt.
Ez a hajó már nemhogy elment, az érkezési kikötőbe is úgy beállt, hogy már odarozsdált a drótkötél... Ma már nincs semmi. Mondjuk a Vaterát veszem alapul, mert ott több a többszörös eladó, akiről van referencia. Ami Canon és Nikon van (300-as, 500-as és 1000, valamint az F55-F75), az a kategória legalja. Már persze ez csak a sávon belüli kifejezés, jó gépek voltak ezek, és anno piszok drágák (99 körül 100e fölött), csak mégse.
9-10 éve 8-10-ért kétszámjegyes Canont lehetett kapni, 25-ért vettem egy EOS 1-et markolattal, meg 30-ért Nikon F4-et.
Ha nem tudnám, hogy ócska anyagból készültek, a Praktica B sorozatát (fekete) ajánlanám, de tényleg szemétből öntötték - bár, ha eddig kibírta, talán már nem reped el semmi rajtuk. Nem, mintha szolgáltatásaiban a Canon és Nikon térdéig érne, de képeket lehetett velük készíteni.
Pentax se nagyon van.
Egészen kevés kísérletezésre jó a Zenit is, meg a régebbi Praktica.
(A Minoltákat nem ismerem.)
köszi a kommenteket!
Most találtam egy Minoltát, piszok jó árban. Valószínűleg erre ruházok be :9
Kicsit off, de én is akartam filmre fotózni hobbiból néha, de az eredmény - na nem a beállítások miatt - de siralmas lett.
Első gépem idejében annyira még nem vágtam az analóg fotózást, de viszonylag jó képek születtek. A gép egy Eos 300 volt 28-80-as kitobival.
Második gépem - Exakta VX500 - szerintem redőnyhibás volt, ki volt lyukadva több helyen is. Így a képeken is megjelentek a kiégett pöttyök, oda több ezer forint.
Harmadik a Yashica Minister D szintén hibás volt, nem záródott rendesen, így egy csíkban minden képkockát fény ért. Megint csak hibás lett az egész tekercs.
Szóval óvatosan azért a 30-50 éves gépek vételével. Hozzáteszem, utóbbi két gép makulátlan volt kívül-belül egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!