Milyen analóg gépet? (35mm)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Instax Mini 90em van. Imádom

Viszont kiszeretném próbálni a filmes fotózást.

Ehhez keresek gépet!

30-40k körül keresek

Amiket eddig néztem:

Canon AE-1/AE-1 Program

Nikon FE 10

Vivitar V2000

De minden ajánlás érdekel!

Előny ha sok obival kompatibilis.

Az árba legalabb az alap obi tartozzon bele :)

Köszönöm.

2019. febr. 25. 23:00
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha csak kipróbálni szeretnéd, akkor teljesen mindegy. Pár ezer forintért mar kapsz ndk-s SLR gépet. Az m42-es bajonett meg elég népszerű volt. Objektívet is kapsz bőven fillérekért.

Én most voltam egy fotó börzén és ingyen kaptam egy Praktica LTL-t meg pár m42-es obit. Csak azért, mert egy jót beszélgettünk, na meg majdnem záróra volt. Ha egyszer lesz időm és türelmem, lehet veszek bele filmet. Bár én maradok a digitálisnál.

2019. febr. 26. 00:11
 2/7 A kérdező kommentje:

Van itthon is régebbi filmes gép, azt mondjßk nincs sok különbség a filmes gépek között.

(Kép minőség).

Viszont a régi cserélhető obis filmes gépek több lehetőséggel szolgálnak mint sima filmes társaik.

(Ha butaságot beszelek javíts ki nyugodtan)

2019. febr. 26. 14:09
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Canon Eos filmes gépet ajánlok inkább. A filmes Eos gépek nagyon barkácsbarátok, megfelelő adapterrel szinte bármilyen objektívet fel lehet rá tenni, és így van rendes fénymérés. EF objektívvel meg lesz Af is. Az apróhirdetésekben van mindig filmes Eos 10-20 ezerért, objektívvel. A digi gépekkel szemben itt a zárhiba elhanyagolható probléma, hisz amatőr filmes géppel nem exponáltak 1-200 ezreket.
2019. febr. 26. 20:00
 4/7 anonim ***** válasza:

Én megfejelném az összeget és egy Nikon F4-re pályáznék be.

Anno ez a gép egy legenda volt. Ha élményre vágysz akkor csakis ezt.

2019. febr. 27. 08:49
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez a hajó már nemhogy elment, az érkezési kikötőbe is úgy beállt, hogy már odarozsdált a drótkötél... Ma már nincs semmi. Mondjuk a Vaterát veszem alapul, mert ott több a többszörös eladó, akiről van referencia. Ami Canon és Nikon van (300-as, 500-as és 1000, valamint az F55-F75), az a kategória legalja. Már persze ez csak a sávon belüli kifejezés, jó gépek voltak ezek, és anno piszok drágák (99 körül 100e fölött), csak mégse.

9-10 éve 8-10-ért kétszámjegyes Canont lehetett kapni, 25-ért vettem egy EOS 1-et markolattal, meg 30-ért Nikon F4-et.

Ha nem tudnám, hogy ócska anyagból készültek, a Praktica B sorozatát (fekete) ajánlanám, de tényleg szemétből öntötték - bár, ha eddig kibírta, talán már nem reped el semmi rajtuk. Nem, mintha szolgáltatásaiban a Canon és Nikon térdéig érne, de képeket lehetett velük készíteni.

Pentax se nagyon van.

Egészen kevés kísérletezésre jó a Zenit is, meg a régebbi Praktica.

(A Minoltákat nem ismerem.)

2019. febr. 27. 13:11
 6/7 A kérdező kommentje:

köszi a kommenteket!

Most találtam egy Minoltát, piszok jó árban. Valószínűleg erre ruházok be :9

2019. febr. 27. 21:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Kicsit off, de én is akartam filmre fotózni hobbiból néha, de az eredmény - na nem a beállítások miatt - de siralmas lett.

Első gépem idejében annyira még nem vágtam az analóg fotózást, de viszonylag jó képek születtek. A gép egy Eos 300 volt 28-80-as kitobival.

Második gépem - Exakta VX500 - szerintem redőnyhibás volt, ki volt lyukadva több helyen is. Így a képeken is megjelentek a kiégett pöttyök, oda több ezer forint.

Harmadik a Yashica Minister D szintén hibás volt, nem záródott rendesen, így egy csíkban minden képkockát fény ért. Megint csak hibás lett az egész tekercs.

Szóval óvatosan azért a 30-50 éves gépek vételével. Hozzáteszem, utóbbi két gép makulátlan volt kívül-belül egyébként.

2019. febr. 28. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!