Milyen dslr gépet lenne érdemes vennem 200-250ezerért?
"Szóval már van dslr tapasztalatom, lőttem már vele jópárezer képet."
Akkor gondolom már ismered a saját igényeidet és a géped hiányosságát.
Olvass teszteket és a "vágyaidnak" megfelelőt vedd meg.
Nincs tökéletes gép. Mindegyik gépnek megvan a maga előnye és hátránya.
"lőttem már vele jópárezer képet"
És milyenek lettek, mik a mostani géped hiányosságai amit pótolni akarsz egy új vázzal? De most komolyan, no offense.
"Mivel az nem saját gép, ezért se nem pótolni akarom se nem lecserélni."
Lényegtelen, hogy kié.
Használtad, tapasztalatot szereztél.
Ha megvoltál vele elégedve, akkor vegyél egy ugyanolyat (esetleg újabb szériát).
Ha nem voltál vele megelégedve vagy már kicsinek tünik, akkor a hiányosság szerint keress új gépet.
Mi nem ismerjük az igényeidet, ezért nem tudjuk mi lenne jó neked.
Mert lehet elég lenne neked egy 3500-as, de az is lehet, hogy a 7200 is kevés lenne.
Egyébként az objektív sokszor fontosabb mint a váz.
Én pl elmentem üzletbe, levettem az legolcsóbb akciós gépet, megvettem és azóta próbálgatom.
Azért vettem a legolcsóbbat, mert ha mégse tetszik a fotózás akkor ne bukjak sok pénzt.
Vettem még hozzá használtan "olcsó" obikat,igy már el tudom dönteni, hogy hova tovább.
(Persze mikor megláttam, hogy az egyik kiszemelt objektivem használtan is 600 Ezer forint volt, egyből lejjebb adtam az igényeimből. :D)
Egyébként szempont lehet a time lapse képesség is. Például még egy Canon EOS 700D sem tud ilyet alapból, csak kókányolással:
Tehát elsősorban az igényeidet kell összeszedni...és ahhoz választani gépet és obikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!