Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen zarsebesseget és ISO-t...

Diavolino44 kérdése:

Milyen zarsebesseget és ISO-t érdemes használni, beltérben portréhoz, esti órákban?

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok, mielőtt a torkomnak estek. :)

A rekeszertekem adott, az jön a fix 50mm objektivbol az 1.8

A fényforrás egy darab lámpa a plafonról. A gép egy Nikon 5600. Manuális módban vagyunk.

Csináltam 100 darab képet s egy se lett éles. Igaz a háttér szépen el van mosodva, de sajnos a témám is. Agép folyamatosan azt írja ki, hogy a “subject is too dark”. Arra gondoltam hátha van olyan átlagos tartomány, ami a legcélravezetőbb használni. Azt találtam, hogy ISO 800 főle nem érdemes menni.

Köszönöm

2019. jan. 10. 01:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
De nem, mert az ő kis érzékeny lelkének fáj, ha rákiabálsz. És különben is, ő tudja, és majd elug
2019. jan. 13. 09:09
 12/17 anonim ***** válasza:
50%

Már hogy ne lenne viselkedés!!????

Kezdjük ott, hogy hogyan jön valaki ahhoz, hogy egy ismeretlen embernek (aki nem bántotta), olyanokat mond, hogy " bszol bármit is tanulni"!?

Honnan tudja? Hiszen nem is ismeri!

De mint mondtam ez érzelmi intelligencia kérdése. Aki nem érti meg magától, annak hiába magyaráznám...

Ezt is lehet nyugodtan nullázni, ha valaki nem érti :DDD

2019. jan. 13. 09:53
 13/17 anonim ***** válasza:
50%

> Kezdjük ott, hogy hogyan jön valaki ahhoz, hogy egy

> ismeretlen embernek (aki nem bántotta), olyanokat mond,

> hogy " bszol bármit is tanulni"!?

>

> Honnan tudja? Hiszen nem is ismeri!

Ha számodra a kérdésből nem egyértelmű, akkor neked nem az érzelmi hanem a másik intelligenciád hagy kívánnivalót maga után.

De leírom lassabban, hogy számodra is érthető legyen: a kérdező úgy döntött, talál magának egy új hobbit (nyilván nem tegnap). Hosszas megfontolás után vett hozzá fényképezőgépet (nyilván nem tegnap). Eltelt egy csomó idő, és ezek ellenére a legalapvetőbb (de tényleg a legalapvetőbb!) dolgokkal sincs tisztában.

Ez számomra azt jelenti, hogy az elmúlt hetekben-hónapokban ßaszott akár egy betűt is tanulni, sőt, valószínűleg még utánanézni is, hoyg mit kéne megtanulni.

Sőt, kvázi az én ledorongolásom hatására vette a fáradságot és keresett - és lám talált is infót a témáról. Halleluja! Szívesen, ßazmeg!

Megsértődgethetsz felőlem nyugodtan, meg lepontozhatsz, de ha valaki arra nem képes önmagától, hogy az új hobbija legalapvetőbb ismereteit önszorgalomból összekapirgálja az internetről, az nem érdemel szép szavakat meg babusgatást.

Egész más lett volna a helyzet, ha az jön le a kérdésből, hogy elolvasta, ezt meg azt találta, de valami nem egyértelmű. Ha az ember akar, de elakad, az megérdemli a segítséget. De aki annyira lusta, hogy még a használati utasítást se olvassa el, amit a gépéhez kapott (mert ez az infó ott is le van írva), az a lónak egy testrészét érdemli leginkább.

2019. jan. 13. 10:20
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

"Ezt is lehet nyugodtan nullázni, ha valaki nem érti :DDD"

Itt még nem nulláztam semmit, és egyébként értem.

Te viszont nem büszkélkedhetsz azzal, hogy azt érted, amit én írtam... "Már hogy ne lenne viselkedés!!????" Viselkedés alatt a jó viselkedést is értjük, akkor most tudd meg tőlem, ha még sosem hallottad a felszólítást, hogy: viselkedj! Hát én erre utaltam azzal, hogy ez nem viselkedés. Már százszor megfogadtam, hogy neten csak egyszerű tőmondatokat használok, de mindig elfelejtem.

És te, szerencsétlen, ettől lepontoztál? Magadat pontoztad le.

2019. jan. 13. 11:23
 15/17 anonim ***** válasza:

Tudtam én hogy nem érek el semmilyen eredményt.

De azért idézném a szabályzatot:

"3. / Korlátozások

(a) Tilos trágár kifejezéseket, sértő szavakat, másokban megbotránkozást, félelmet keltő kifejezéseket használni.

(b) Tilos személyeskedni, azaz olyan megjegyzést tenni amely másokra nézve sértő lehet"

Nem véletlenül van ez így megírva. Persze nincsenek illúzióim. A hozzászóló szerint az hogy "Bszol bármit megtanulni" nyilván nem trágár, nyilván nem sértő, és nyilván nem személyeskedő megjegyzés!

Persze természetesen! Már hogy a ne lenne igazatok!?

2019. jan. 13. 20:22
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

Eszem az ártatlan kis szívedet. Nézd csak, mit találtam:

"Ne menj bele felesleges vitákba! Ha valaki kötözködik, hagyd figyelmen kívül, illetve válaszd a lefele mutató kezet az értékeléshez! A kötözködő embereket ez jobban bosszantja, mint ha válaszolsz nekik!"

Úgyhogy ha nem haragszol, nem foglalkozom veled. ;)

2019. jan. 13. 20:44
 17/17 anonim ***** válasza:
37%

Jól értem? Az volna a képleted, hogy szégyelljem magamat, amiért szóvá tettem, hogy a #2-es trágár szavakkal sértegette a kérdezőt?

Gyenge próbálkozás! Ezt a kamut nem kajáltam meg! Szégyellje magát az, akinek van miért!!!

Szevasz!

2019. jan. 14. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!