Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Canon eos 200d vagy sony a6000?

Canon eos 200d vagy sony a6000?

Figyelt kérdés
Nagyjából egy árkategóriájú tükrös és tükör nélküli gépek, viszont nem tudom melyiket lenne érdemes választanom. Képek (természet fotók, portrék) készítését tervezem, de videók készítésére is használnám. Nem vlogra, hanem viszonylag rövid, tömör, érzelmeket átadó videókat gyártanék. Tudom hogy a canon az újabb, de a sony-t még most is dicsőítik. Tisztában vagyok vele, hogy a canonnak sokkalta jobb az objektív kínálata, de ezt egy megfelelő átalakítóval kiegyenlíthetjük a sony javára, nem? Ha van tapasztalatok ezekkel a gépekkel kapcsolatban kérlek azt is irjátok le.

2019. jan. 9. 22:15
 1/7 anonim ***** válasza:

" [link] "

" [link] "

2019. jan. 9. 22:41
 2/7 anonim ***** válasza:

Amire egy (mindegyik) átlag, mezei, nemtúldrága DSLR autofókusza jó, azt a teljesítményt a Sonyból a 7rII és a 9 éri csak el.

Hát ez csak egy szempont volt.

2019. jan. 10. 00:44
 3/7 anonim ***** válasza:

a 200D a Canon DSLR család legkisebb méretű tagja, ami korlátozhatja a képességeit, de közelebbről nem ismerem. a teljesen kihajtható LCD lehet akár előny is, bár vlognál fontosabb lehet, mint máskor.

ezzel szemben az a6000 LCD-je (ahogy a többi Sony-é is) csak fel-le hajtható, így magad pl. nehezebb fotózni/videózni vele - ha ez szempont. normál fotózásnál pl. szerintem ez inkább előny, mint hátrány, de minden megközelítés kérdése.

az a6000-et nagyon sokan dícsérik, többek közt az AF-jét is, de nem tudom megítélni, hogy mennyire helytálló ezen a téren egy DSLR-el szemben, pláne, hogy milyen a 200D-vel összehasonlítva, ami azért szintén nem az 1DX AF-jét kapta, hiába tükrös gép.

én használtam úgy egy hétig az a6000-et hosszú idő DSLR használat után. nekem kiábrándítóan lassú volt a menü és az elektronika működése. hiába tud a gép 10 fps sorozatot, ha nem folyamatosan nyomod a gombot, hanem csinálsz egy képet, máshova fordulsz, új képet csinálnál, akkor kifejezetten lassan használható. amíg az első képet le nem mentette, addig nem hagy a következőt csinálni, de még csak ISO-t, zársebességet, vagy más beállítást módosítani sem. ilyet DSLR-nél én még 10 évvel ezelőtt sem láttam. DSLR-nél, ha megtelik a puffer (típustól és képformátumtól is függően 8-50 kép), akkor is tudsz közben komponálni, beállításokat módosítani, csak a fotózást, videózást tiltja le a gép, semmi mást. az a6000-nél viszont úgy tapasztaltam, ilyenkor kb. teljesen meg vagy lőve, amíg menti a képet. ez persze nyilván nem az első képnél gond, de ha egy pörgős eseményen sokat fényképezel (nem feltétlenül sorozatban), akkor is tud gondot okozni, hogy feltart a gép. nekem ez irtó nagy csalódás volt, főleg azok után, hogy mindenki áradozott róla, hogy mennyire jó gép. az 6300-6500 talán már nem ilyen. az A7III-nál nem érzek ilyen problémát, de az egy teljesen másik ligában játszik (és a puffere is nagyobb valószínűleg)...

ha nyugis dolgokat, nyugisan fotózol és van türelmed a géphez, akkor lehet, hogy az a6000 jobb választás. eléggé a MILC irányba tart a világ és a Sony elég jót alkotott már az a6000-el is, azóta méginkább. ha a Sony rendszerbe kezdesz el obikat venni, akkor később elég lesz csak gépet cserélned, obikat nem kell - és az említett adapter is segíthet...

2019. jan. 10. 14:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Én nem próbáltam, csak a dpreview-ra hagyatkozom, illetve az A7 2r-t egy barátom használta, AF tekintetében teljesen ugyanazon tapasztalásokkal, mint a dpreview.
2019. jan. 10. 15:19
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, különös képpen az #1 és #3 válaszolónak! Sokat segítettetek!
2019. jan. 10. 16:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Az A73 is kielégítő autofókuszú, azt ma láttam, mellettem tesztelték másfél órán át mozgásban.

De nekem nem kell megköszönnöd, ha már gondosan megírtad, hogy kinek köszönöd meg. :D

2019. jan. 10. 21:15
 7/7 A kérdező kommentje:

Áh! Látom sikerült felmutatni a görbe tükröt. :D

De azért köszönöm hogy válaszoltál!

2019. jan. 11. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!