Cseréljem a 70D gépeme canon 5D mark ii-rent ha részletesebb, kevésbé szemcsés képeket szeretnék még akár sötétben is? Vagy vegyek egy komolyabb objektívet? Pl 24-70mm f/2.8?
"A tesztek szerint az obi elég jó"
Mármint melyik? Mert csak a Canon gyártott legalább hatféle 70-200-at. Vajon a kérdezőnek melyik van? f4? f2.8? IS? Vagy IS nélküli? És milyen 24-70-re gondolt, IS-sel vagy anélkül?
A kérdés alapján azt mondanám, user error.
Én biztos nem cserélném.
Oké, hogy nagyobb a szenzor, viszont 5 évvel öregebb modell.
A 6D szerintem jobban megérné. Fiatalabb mint az 5d mk2 és szintén full frames.
Egyébként mit jelent nálad a rossz minőség? Mert a rossz képminőség tényleg lehet felhasználói hiba. És igen egy jó objektiv akár csodákra is képes, de a gépet használni is tudni kell. Sötétbe pedig a "segéd" eszközöket is ki kell használni. állvány, vaku.
Ha a téma engedi a hosszú záridőt, akkor állványról simán lehet iso 100-on is lőni.
Hát, igen, a korkülönbség... A zajtól, ha kell a magas ISO, meg nem szabadulsz semmiképp sem, legfeljebb kevesebb van, vagy legfeljebb nagyobb felbontásban a zajszűrő algoritmus sikeresebb.
Tesztfelvételeket magad is láthatod, a következő oldalon:
úgy, hogy a második (akárhányadik) oszlopban átállítod 5d M2-re, és alul húzgálod a kurzort a különböző ISO-k felett.
Úgy dontottem hogy megveszem a mark iv-t vagy iii-at :D nagy valtas, de szeretnem mar akkor a legjobat venni, és mondjuk egy 35mm obit hozza majd kesobb.:)
Koszonom az osszes valasz hasznos volt, erre nem szamitottam.
Hát, a mark IV-nek egyéb előnyei is vannak, a képminőség szempontjából is, például a precíz autofókusz - bár a 70D-t nem ismerem e szempontból, meg a 30 Mp felbontás.
Bár majd jönnek az újabb problémák, például nem nagyon akarsz elmenni a gettóba egyedül úgy, hogy a nyakadban lóg a gép, mert ha szembejön egy vidám társaság, és rábeszélnek, hogy cseréld el a náluk levő féltéglára... Meg, ha elmaradtál kicsit az élvonaltól, az egész otthoni számítástechnikai hátteret fel kell újítani, a nagy fájlok miatt, pláne, ha RAW-ban fotózol, hamar betelnek a memóriakártyák, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!