Ha egy objektívnek az átlagosnál kisebb a legkisebb fókuszálható tárgytávolsága, akkor közgyűrű használata esetén szélesebb lesz a fókuszálható távolság tartománya?
(mint az átlagos objektívek esetében)
Mint hogy közgyűrű használatakor csak egy bizonyos távolsági tartomány fókuszálható...
A kérdés az, hogy ha van pl két 50mm Gyújtótavu objektív és az egyik min. tárgy távolsága 50cm a másiké 60cm akkor az 50cm - es objektív fokuszalhato távolsági tartománya nagyobb lesz e mint a 60 cm es objektívhez tartozó tartomány ha mind kettőt ugyanarra a közgyűrűre tesszük fel
Nem egyszerű de remélem így érthető
Nem lesz nagyobb. Ugyanakkora utat jár be a fókusz, mint azelőtt. Ez az obi mechanikájától függ... Vagy ha nem erre voltál kíváncsi, akkor még mindig nem értem a kérdést.
Ellenben itt egy kis segítség: [link]
Ugy értettem hogy a két objektív egymáshoz viszonyítva.
A két objektív fókuszáló mechanikája nem feltétlenül jár be egyforma utat, sőt majdnem biztos hogy különbözik.
Tehát közgyűrűvel, a legközelebbi fókuszálható távolság és a legtávolabbi fókuszálható távolság különbsége változik e a két obi esetében (amelyeknek a legkisebb tárgytávolsága különbözik, de a gyújtótávjuk egyezik) (többi fent)
Nem változik, csak eltolódik, de ezt már előttem is leírták, kétszer is. :)
Ha közgyűrűt raksz be, akkor a tárgyhoz közelebb tudsz menni, cserébe viszont nem fogsz tudni végtelenbe fókuszálni. (Ezt is leírták előttem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!