Van egy nikon d50-es gépem. Szeretném kipróbálni a Tamron 70-300 obit de vr nélkül. Nagyon rossz képminőséget adna VR nélkül? Célszerűbb lenne egy frissebb vázat vennem hogy javulhassanak a képeim minősége? D3400-at szeretnék.
Főleg rallyt-motocrosst fotóznék fix állásból,illetve érdekel a "makrós" része is.
Köszönöm!
"Nagyon rossz képminőséget adna VR nélkül?"
Álványnál nem sok haszna van a stabilizátornak.
"Célszerűbb lenne egy frissebb vázat vennem hogy javulhassanak a képeim minősége?"
Nem feltétlen. Jó obi és sok gyakorlás többet ér.
Köszönöm szépen!
Sajnos még nincsen összehasonlítási viszonyom stabis és stabi nélküli objektivnél,hogy mennyire lenne mosódott a kép ha kézben tartanám exponálás közben akár egy ilyen sport fotózásnál.
Árát tekintve pedig majdnem 80.e ft különbség van sajnos. Tudom,nem egy olcsó hobbyt választottam! :)
Gyakorlunk ezerrel! :)
Szép fényeket!
Fiatalon lehet ehhez a követelményhez adaptálódni, hogy ne rezgesd az objektívet, elvégre lőni is megtanulnak egyesek.
Mindamellett már többek elismerték, hogy 300 mm-re kitekerve szorzós gépen a stabilizátoros objektívet, na, az igen látványos, mikor az ember "csak úgy" tartja a gépet, belenéz a keresőbe, és összevissza rángat a kép, majd félig lenyomva az expo gombot pakk, kimerevedik. Hát, ez már csak ilyen, a stabilizátorra nem lehet mondani, hogy az csak dísz. Mindig lehet dönteni, hogy kevesebb pénz több odafigyelés, vagy fordítva.
D50?
Ha úgy találod majd, hogy a kissé fellökött érzékenységen (Ilyen telével mondjuk nem ajánlatos F8 és 1/1000 környéki értékeknél "lejjebb" menni) még megfelelő neked a zajszint és a többi.
Ha úgy találod majd, hogy elég közel visz a témához, hogy ne kelljen sokat vágni.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!
Kaptam most egy Nikon Af-S 18-105 Vr-t.Bár nem akkora zoommal rendelkezik, de tényleg jó kis dolog a stabi.Azért nem egy hátrány na.
Kézügyességet tekintve megpróbálom elővenni a válogatott vadászíjász múltamat,remélem itt is segítségemre lesz némi hozománya kézremegés terén, na meg a sok alvás. :)
A D50-ent kicsim sajnálnám leváltani, tudom,hogy egy régi gép, ámbár 17.000 expos még csak,munkámban használtam, beállított termékeket fotóztam vele.Remélem még egy ideig segíti kezdő pályafutásomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!