Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Canon 50mm f/1.8 STM-nél mi...

Canon 50mm f/1.8 STM-nél mi ez a furcsaság? Több embernél is kipróbáltam, és mert azt hittem az enyém rossz, de nem, alapból ilyen.

Figyelt kérdés

AF esetén ha manuálisan tekerem a fókuszgyűrűt, akkor semmi ellenállást nem érzek, tök simán lehet tekerni. Bár nyilván nem tanácsos, úgy tudtam, de nem tudom tényleg árt az STM motornak, hiszen semmi ellenállást nem érzek. Ha azonban mauálisra állítom, akkor viszont érzek ellenállást, érződik hogy nyekereg a motor, miközben pont fordítva gondoltam volna, hogy ilyenkor lehet szabadon tekerni és nem bántja a motrot. Miért van ez így?

És még valami? Az STM motrok nem minden modellben ugyanolyan hangosak? Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM-ben olyan halk, hogy az én ha figyelem se hallom, ehhez képest a Canon 50mm f/1.8 STM-nek iszonyatos hangja van, de másnál is megnéztem, és sokkal hangosabb az 55-250-nél még 55-nél is. Miért? Mert régebbi típus és fejlszették? Dehát eleve videózáshoz találták ki, és ez így túl hangos szerintem. Vagy videózás alatt más a hangja?

2018. júl. 11. 12:50
 1/1 anonim ***** válasza:

Inkább fotós oldalakon érdeklődj, több eséllyel kapsz választ

pl:

[link]

2018. júl. 11. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!