MILC vagy DSLR?

Figyelt kérdés
Nagyjából 150-200ezerért újonnan szeretném vásárolni. Első komolyabb gépem lenne. Ha MILC akkor sony, ha DSLR akkor Nikon. Előnyök, hátrányok, vélemények? Nekem a MILC fele húz a szívem. Használata amatőr szinten, természetfotózás, épületek stb. Inkább állványról.
2018. okt. 29. 18:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Gondolom nézegettél teszteket, összevetéseket, innentől kezdve ami felé a szíved húz. :) Én ami miatt a MILC mellett döntöttem, az a kisebb méret (nem bámulnak és nem ijednek meg úgy az emberek, mint a nagyobb DSLR-kinézetű bridge gépem esetében, képesek maradnak természetesen viselkedni), a halkabb zárszerkezet és az elektronikus kereső. Én jobban szeretem, ha 1:1-ben a várható végeredményt látom viszont a keresőben, + focus peaking, valós idejű hisztogram stb.

Cons: A Sony és úgy általában a MILC-hez kapható optikáknak ma még rendesen megkérik az árát... természetfotóra teleobi kell, az nem fog kijönni a 200-as keretből, csak a váz + kit obi combo, és akkor még állvány sincs többek közt.

2018. okt. 29. 18:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Néztem teszteket persze . . . Tudom, hogy drágább az obi hozzá, annyira nem zavar. Csak először nem akarok komolyabb gépet venni, netán ha nem jön be vagy ráunok . . . Aztán ha bejön a dolog ráérek később is venni objektívet vagy komolyabb gépet. Eddig egyébként dslr el fotóztam csak, de az komolyabb volt. (Nem saját, egy sráccal egyszer összehaverkodtam és néhányan kattinthattam vele)
2018. okt. 29. 19:42
 3/5 anonim ***** válasza:

" Tudom, hogy drágább az obi hozzá, annyira nem zavar. Csak először nem akarok komolyabb gépet venni, netán ha nem jön be vagy ráunok . . .

Nem csak az obi drága hozzá, hanem maga a gép is drágább.

"Aztán ha bejön a dolog ráérek később is venni objektívet vagy komolyabb gépet. Eddig egyébként dslr el fotóztam csak, de az komolyabb volt. (Nem saját, egy sráccal egyszer összehaverkodtam és néhányan kattinthattam vele)"

Pár kattintás még nem jelent semmit.

Ha Milc felé húz a szived, akkor vegyél azt. Kezdőként szerintem nincs sok különbség. Bár én is nagyon kezdő vagyok és Milcet még nem próbáltam.

Én DSLR-nél döntöttem egyrészt az általad is irt ok miatt (ha megunom nem bukok sokat), illetve olcsón "kilehet fogni" jó obikat. + Ha később mégis Milcre váltanék, akkor lehet kapni adaptert. (Nem tudom, hogy minőségben is megérné-e adapterrel)

2018. okt. 29. 20:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Egyértelműen DSLR. A milcek könnyen merülnek, szar digitális kereső (ha van egyáltalán), drágább lencsék. Ha cipelsz állványt, akkor meg végképp mindegy az a minimális méretkülönbség.
2018. okt. 30. 00:07
 5/5 anonim ***** válasza:

Én milcet használok, az egyetlen hátránya, amit tapasztaltam az a gyors akkumerülés. Ebben a kategóriában egyedül a Fuji X Pro gépeknek van optikai keresőjük, csak 300K fölött kezdődik az áruk:(

A kis méret, a könnyű hordozhatóság viszont sokszorosan kárpótol. Nálam a természetfotózás nem jellemző téma, szóval teleobikra sem fogok költeni. Átalakítóval egyébként nagyon jó állapotú, olcsó régi manuális objektíveket is feltehetsz bármilyen vázra, de ezeknél nincs AF, és a rekeszértéket sem mutatja a kijelző. Viszont van egy sajátos képi világuk, amire nagyon rá lehet kattanni.

2018. okt. 30. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!