Eos 5d 80-90 ezerért, vagy hasonló árban inkább egy modernebb, APS-C szenzoros gép (pl. Eos 7d)?
Adapterezhetőség miatt csak a Canon berkein belül.
Illetve a hozzájuk passzoló objektívek árai, és későbbi változtatás esetén használhatóságuk miatt is kérdem.
24-70 fullframe-en oké, de canon aps-c szenzoron 38-112 ami nagyon nem a klasszikus.
Én például azt venném, amelyikre szükségem van.
Te is azt akarod megvenni, amelyikre nekem szükségem lenne?
Nikon D7100 esetleg? 200 környékén már kifogható 18-105-ös objektívvel. Ha inkább az objektívre szeretnél többet költeni, akkor esetleg a D5x00-es széria. De Canon vonalon ott a 60D, 70D is ennyiért, mindkettő teljesen jó. A fullframes gépekkel az a baj, hogy nagyon vissza kell menni időben, mert még a 2-3 generációval ezelőtti vázakat is félmilliókért hirdetik rengeteg expoval. Szerintem ezt egy amatőr fotós nem tudja megfizetni.
A videofelvétel hossza jogi okokból van lekorlátozva, különben videokamerának minősülne.
Nikont az adapterezhetőség hiányában nem nagyon akarnék.
Videokamerának 30 perc felvételtől minősülne, de azért a 12 perc egy vicc (még ha nem is sűrűn lenne használva hosszabb időre egyszerre). Annyi idő alatt túlmelegszik?
Nem úgy értettem. Mai szemmel nézve, szerintem nem tud sokkal többet az MK II, hogy megérje a 2x árat.
De miért kell mindig ilyen mérgesen válaszolni nem értem ezt se...
Adaptálni pedig mindent aminek nagyobb a bázistávolsága mint a Canoné. Tervezem hogy elvégzek egy okj fotós tanfolyamot, és ha úgy adódik, akkor számlaképesen néha fotózást vállalni, ehhez tervezek egy gépet, de szűk a keret.
Egyébként az amatőr kategóriába sorolnám magam, de azért nem a nulláról indulok, sokat olvastam és tanulgattam a témában (mielőtt még ezért is kapnék...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!