Szerintetek egy fix 85mm-es fényerős obi jó általános célú fotózásra?
Itt inkább tán az a baj, hogy előlépett az Ödön-jelenség.
Ödön a szomszédom, aki (szinte) mindent (valóban) jobban tud. Elektronikai szakember, és számtalan esetben voltam tanúja annak, hogy hoztak neki meghibásodott riasztót, szteroorádiót, atomrakétát, bármit, hogy javítaná-e meg. Mire ő mondta, hogy figyelj, ez egy ürülék. Orosz alkatrészekből, bekötött szemmel összeforrasztva, eleve hibás koncepcióval - csinálok én neked jobbat, még a kapcsoló is amerikai benne, örök életű lesz. Aztán csodálkozott, hogy egy idő múlva nem gyalázta meg a szűz havat a kapujánál senki. Mikor kifakadt, és felvilágosítottam, hogy ennek a viselkedése az oka, nem értette: de hát én csak jót akarok nekik.... Igen, válaszoltam, de ők nem ezt akarják, hanem azt, amit ők akarnak. :)
Ennyit a 85-ös objektívre vonatkozó kérdésről és a 35-ös, 50-es és aps-c-s válaszokról. :)
Érdekes válasz... Nekem is egy “bölcs böffenet” jutott eszembe.Amikor kifele nézegetve röhögnek a lakók a zártosztályon, hogy: “Nézzétek mennyien vannak a rácsok mögött...!” Szóval minden csak nézőpont kérdése.Egyszer felvettem a kesztyűt, mert eljutott egy ember arra a szintre, hogy ne hagyjam szó nélkül.Haverom meg rám szólt: “figyu, ha leállsz vele vitatkozni és jön arra valaki, tudod mit fog mondani?Jé, ott van két hülye aki egymásnak esett...”
Na ennyit a példabeszédekről.
Szia,
szerintem nem. APS-C-n túl szűk, elég messze kell lenned a témától, hogy értelmes életképet tudj készíteni. Szóval használhatatlanok voltak a képeim. (persze voltak kivételek, mondjuk 1%)
Nekem a fix28mm vált be. Igaz néha közelebb kell merészkedni ahhoz az életképhez.
Próbáld ki ezt is, azt is, aztán meglátod neked melyik lesz a jó.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!