Low budget használt, portré fotózásra?
100-115k a keret.
átmeneti gép lenne pár hónapra "kattogni", majd tovább adnék rajta.
700d-t nézegettem,hogy olyan 80 körül megy most egy használtan. rádobnék egy magic lantern-t és az szerintem sokad dobna rajta, szoftveresen, ebben a kategóriában.
egy 50mm-es 1,8-as stm-et néztem hozzá, mármint nem a régebbit, ami ilyen pentagon szerű bokeh-t rajzol, hanem az "újabbikat" aminek már szebb a háttér mosása és egész türhető a torzítása is ennyiért. bocsi a hülye megfogalmazás miatt.:)
naplementébe portré fotozósra lenne, meg néha sötétebb városi képek készítésére. Nyílván utómunkáznék is bőven, azt is 2 adag denose-al megküldve hogy valami vállalható legyen a végeredmény egy picit profibb szemmel is, ehhez a géphez mérten.
tud valaki valami jobb megoldást ennyiért? mert nekem nem nagyon jutott eszembe semmi sem. így is eléggé kimaxolva érzem a keretet.
előre is köszi a válaszokat.
50 STM helyett inkább PK-s vagy M42-es obikat vennék, pl. Helios 44M, vagy valami 50-es, pl. valamelyik Takumar. 135-ös obik közt is vannak jók, bár azzal néha nehéz portrézni az APS-C szenzor miatt.
Persze csak ha nem idegenkedsz a manuális fókusztól.
Itt nagyon nagy keveredések vannak. A magic lantern felesleges neked, az inkább videósoknak hasznos a sok többletfunkció miatt. A két adag denoise meg nem tesz hozzá semmit a képhez, nem attól lesz profi a kép, sőt ha a két adag nálad azt jelenti, hogy csutkára húzod, akkor még szépen el is mosod a képet, ami viszont már lerontja a minőségét. Ha naplementében fotózol 1.8-as rekesszel, akkor bőőőőven ISO100-at fogsz használni, nem is hiszem, hogy zajos lesz a képed.
Ne érts félre, 120k nem annyira sok egy kezdő felszerelésért, de azért nem árt, ha előtte tájékozódsz is, mert így az lesz belőle, hogy 100-ból 90 kép rontott lesz és kidobtál az ablakon 120 ezret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!