Nagy különbség van aközött, hogy egy Canon EOS gépben 5e,10e vagy 20e expo van? Mekkora árkülönbséget ér meg kb?
Nekem a Nikon D80-nál volt úgy, hogy egy firmware frissítés nullázta az expo számlálót, így 0-ról kezdte újra, nem is tudtam róla, csak felfigyeltem rá hogy ez mi. Exif-ben is az van, shuttercount weboldal is úgy látja.
Gondolom ez Canonnál is eljátszható.
Egyébként vannak divatfotósok is, akik megveszik a tükröst, mert divat, trendi, aztán pár hónapig eljátszik vele, megmutatja haveroknak stb., aztán szépen félreteszi, mert rájön hogy nem az ő világa, nem tud vele alkotni. Ekkor megy fel a vaterára, jófogásra stb.
Na azokban valóban lehet hogy csak 5-6 ezer expo van.
Minek ekkora feneket keríteni neki? A zárszerkezet egy kopó alkatrész, előbb-utóbb úgyis cserés lesz.
A gépre ránézve meg látod, hogy mennyire van megkopva a gumi a markolatnál, összekarcolva itt-ott, stb., amiből látszik, hogy le van-e strapálva.
A zárcsere egy pártízezres összeg, kb. egy kitobi ára. Ha ez a későbbiekben gondot okoz, akkor bele se vágj egy ilyen hobbiba, mert egy vaku, egy jobb objektív, egyéb kiegészítők ennek a többszörösébe kerülnek.
Már vagy 10 éve lecsengett ennek a témának az érdekessége a netes fórmokon, de ha jól emlékszem, egyes Canonoknál módosítani sem tudja kívülálló, és a shuttercount meg a Hupikék Törpikék Hókuszpók-annihilátora sem mutatja jól, csak a Camera Kft. kiolvasása.
Így oszt az általános válasz nem jó válasz.
Árban szerintem elenyésző a differencia 5 és 20 ezres katt között.De ha lenne két azonosan kinéző gép, egyforma karcokkal, kopásokkal, akkor nyilván az 5 e expós egy tízessel többet érne. Már persze nem a harmincezres gép esetén, hanem a 180 ezresnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!