Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Sima és macro teleobjektív...

SIDLER22 kérdése:

Sima és macro teleobjektív között mi a különbség?

Figyelt kérdés
Nagyon furcsa, hogy a makró sokkal olcsóbb mint a sima. Nem tudom mi a különbség.

2018. máj. 22. 18:57
 1/6 anonim ***** válasza:
19%
Én még sehol nem láttam olyan objektívet, hogy "sima". Minden objektívnek vannak különböző optikai és egyéb műszaki paraméterei. Ha te ezekből annyit látsz, hogy "sima", akkor valami gebasz van.
2018. máj. 22. 22:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A makró obiknak két fajtája van, a drágábbik fajtán fix lencserendszerrel oldják meg a közeli tárgytávolságot és a megfelelő nagyítást a másikon pedig van egy közgyűrűt szimuláló mechanika ami a teljes lencserendszert előrébb tolja. Utóbbi sokkal olcsóbb lehet.

Mindezen túl valóban nem csak a makró tulajdonság az ami számít egy obinál. Ott van pl. mindjárt az élesség vagy a fényerő is. meg a stb.... :)

2018. máj. 23. 06:57
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Egyik objektív sem sima, a lencsék mind domborúak.
2018. máj. 23. 11:03
 4/6 A kérdező kommentje:
Úgy látom túl bonyolult voltam. A simát nem a lencsére vagy a típusra értettem. Máshogy mondom: NEM makró objektívek és MAKRÓ objektívek között mi a különbség? És a többi tulajdonsággal én is tisztában vagyok. Ha nem lennék nyilván megkérdeztem volna azokat is.
2018. máj. 23. 19:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor gyakorlatilag a makróobjektív definíciója érdekel? Mert ezt a guglin biztos megtalálod.
2018. máj. 23. 22:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Általában az 1:1-es maximális leképezésre képes objektíveket hívják makrónak. De az ennél kisebb leképezésűekre is rá szokták írni hogy macro.
2018. máj. 24. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!