Nikon D5300-D5600?
Melyik lenne jobb tejút/csillagok fotózására?
Illetve ez a kettő gép közűl melyik képes a "B" időre?
Tejút, csillagok fotózására szinte bármilyen fényképező alkalmas, amin van záridő előválasztás...
Az már más kérdés hogy milyen minőségben. A másik, hogy ezek a gépek nem fullspektrum kamerák, így korlátozott a használatuk.
És igen, képesek B záridőre.
Ja, és mielőtt több perces képet akarnál készíteni, de borotvaéles, mozdulatlan csillagképekkel, elmondom, hogy alkalmazd a rule500-at. Azaz 500 osztva fókusztávolsággal(jelen esetben 1.5-el szorozva), ennyi másodpercig lehet nyitva a zár, míg el nem kezdenek csíkot húzni a csillagok a képen.
Tehát kitobi 18mm (27mm), 500/27 = 18 másodperc. És ez telézve csak rosszabb.
És még valami, amiket te neten látsz, színes fotók az orion ködről, lófej ködről stb., azok több száz képből készültek, követőmechanikára tett, többnyire átalakított géppel.
Én egyszer próbáltam 28-70 objektívvel a csillagfotózni, hát persze hogy nem olyan lett mint vártam. Persze kapkodtam, és hideg is volt.
Már most okosabban állnék neki.
Nem "deep sky" fotózásra gondoltam(Ahhoz tudtommal távcső kell,meg filterek a kamerára).Én csak egyszerűen a csillagos eget akarom fotozni(már ha lehet így fogalmazni)
Köszi azért a hasznos infókat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!