NIKON D5300 vagy CANON 750D?

Figyelt kérdés
TI melyiket vennétek és miért?

2017. dec. 17. 12:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Canont, mert fanboy vagyok.
2017. dec. 17. 12:53
 2/5 anonim ***** válasza:
+1
2017. dec. 17. 15:22
 3/5 anonim válasza:
52%
Több mint fél éve én a Canon 750d mellett döntöttem.Nem bántam meg.Egy alap obival(vagy egy 50mm-es objektívvel) kiválóan teszi a dolgát.Éles, szép képeket készít, videózáshoz is kiváló.Egy kicsit drágább, mint a Nikon, de szerintem ez már csak tetszés és pénztárca kérdése, hogy melyiket választod.A két gép nagyjából azonos tudással rendelkezik,de ha spórolni szeretnél a Nikont javaslom, én viszont azért választottam a 750-est, mert nekem jobban tetszett a kinézete(igaz, hogy ilyen esetben nem ez a döntő érv, de mégis te dolgozol vele, más a fogása is stb.) Vedd figyelembe, hogy milyen kiegészítőket szeretnél hozzá, mivel később sokkal nehezebb váltani Canonról Nikonra, vagy fordítva.Tény még az is, hogy sok ismert fényképész Canont használ(habár ez csak egy eszköz, nem ettől függ, hogy milyen minőségű egy kép)
2017. dec. 18. 10:52
 4/5 anonim ***** válasza:

vannak vicces kijelentések #3-as hozzászólásaiban, de alapvetően jókat mond, úgyhogy felpontoztam.

a legnevetségesebb érv, hogy "Tény még az is, hogy sok ismert fényképész Canont használ" szerencsére azt is hozzátette, hogy "(habár ez csak egy eszköz, nem ettől függ, hogy milyen minőségű egy kép)". én meg még azt is hozzátenném, hogy egy csomó híres fényképész meg Nikont, megintcsak egy csomó meg más márkát használ. szóval az, hogy melyiket használják sokan, marhára nem számít.

hogy melyik márka drágább, azt nem lehet egyértelműen megállapítani. az árak sok tényezőtől függnek, meg attól is, hogy milyen kategóriában, milyen termékeket nézel. a márkának nincsenek árai, csak a termékeknek. eddig még mindenki mást mondott róla, hogy melyik márka drágább, szóval ezt nem tekinteném mérvadónak. ha tudod, hogy mikre van szükséged, azokat megnézheted, h egyik vagy másik gyártónál hogyan alakul az áruk, de ez még nem általános árszint. amit meg nem akarsz tőlük megvenni, annak mindegy is, h mennyi az ára melyik gyártónál.

ahogy már elhangzott, az a kérdés, hogy neked melyik tetszik jobban és hogy amik alapján kiválasztod, azok a tényezők neked mennyire fontosak számodra valóban. az is lehet teljesen jogos szempont hogy neked tetszik. fogdosd meg, nézd meg hogy áll a kezedben, stb.

a két gép műszakilag kb. ugyanazt tudja. hogy ki melyiket ajánlja az leginkább a saját preferenciájuktól függ, ami aligha segít rajtad. vizsgáld meg, hogy milyen saját szempontjaid vannak, amik segíthetik a választást.

szerintem az egyik legerősebb szempont gyakran az lehet, hogy a környezetedben ki milyen márkát használ és ez nem azért fontos, mert az a márka jobb lenne a másiknál, hanem mert ha nekik olyan van, akkor velük esélyesebb vagy tartozékokat cserélni, segítséget kérni, ha kell valami, ki tudjátok próbálni egymás dolgait, ha te is megvennéd, ki tudjátok egymást segíteni, ha valaki otthon felejt valamit, vagy elromlik. szerintem az ilyen kompatibilitás sokal nyomósabb érv, mint az, hogy az egyik egy nagyon picivel esetleg jobb, de úgysem látnád a különbséget.

2017. dec. 18. 12:56
 5/5 anonim válasza:

Elnézést, ha pontatlanul fogalmaztam.Konkrétan a Canon 750d-re gondoltam(189 890 Ft csak a váz),hogy drágább,mint a Nikon D5300(153 780).

Másrészt igazad van.

2017. dec. 18. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!