Nikon 18-55mm-es obi jó tájkép, csillagkép fotózáshoz?
Figyelt kérdés
Elég nagy a látószöge?2018. máj. 28. 16:09
1/6 anonim válasza:
Tájkép határeset. Csillagokhoz semmi esetre sem, oda az 55 vége kevés.
2/6 A kérdező kommentje:
Akkor csillagokhoz milyet keressek? Még elég kezdő vagyok a temában. Mit figyeljek az obin, ha azt akarom, hogy nagy legyen a látószöge és persze csillagokat is fotózhassak?
2018. máj. 28. 18:08
3/6 ThodEE GoD válasza:
Itt egy elég jó leírás gyakorlati képekkel :)
4/6 SIDLER22 válasza:
A nagy látószög kis milimétert eredményez. Csillagfotózáshoz nagyobb miliméterű objektív kell. Vagyis olyan objektív aminek minél kisebb a látószöge. Ezeket hívják teleobjektívnek. Elég drágák, de ha nagyon szükséged van rá akkor egy régebbi típusút már 30-40 ezer forintért is szerezhetsz. De vedd figyelembe, hogy mivel régebbi típusú az autófókusza (illetve lehet, hogy nincs is benne autófókusz). Ezért ha újabb fajta géped van akkor nem fogsz tudni autófókuszt használni. Én is így jártam. Egy D3300-hoz vettem egy Sigma AF-D 70-300mm típusú teleobjektívet és nem támogatja ezért manuálisan kell fókuszálni.
5/6 anonim válasza:
Csillagászati fotózáshoz pont hogy nagylátószög kell... telét csak bolygózásra lehet használni, de arra meg felesleges, mert túl rövidek. Max. ha egy teleszkópra teszi rá a vázat.
A 18-55 azért nem a legjobb erre a célra, mert nehéz megtalálni a végtelen fókuszt, mivel nem a végponton van (amerre tekered), hanem előtte kicsivel.
Egy max. 24mm-es fényerős fixet kéne szerezned hozzá, de azok még használtan is, manuálisan, 35-50 ezer forintért vannak...
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!:)
2018. máj. 31. 21:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!