Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a fotómról?

Figyelt kérdés
[link]
2018. máj. 20. 10:32
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Ennyit rólad!

2018. máj. 20. 17:29
 12/16 anonim ***** válasza:
78%

Habár egyes válaszolók stílusára szintén rá lehetne menni egy kis Photoshoppal, a megfogalmazott kritikák nagy része sajnos igaz. Ha a témaválasztást nem is firtatom, technikailag elég sok kívánni valót hagy maga után a kép. Hogy csak a számomra legzavaróbbakat említsem:

- a kép ferde. Nem érdekel, hogy volt a valóságban, semmilyen vízfelület nem dől balra (és jobbra se)

- az előtérben lévő életlen növényzet a témád felét kitakarja

- a színek deszaturáltak, nincs kontraszt, alulexponált a kép

- azt mondod nincs utómunka? Hát pedig legyen.

Első benyomásra ennyi lenne. Szerencsére minden problémán lehet segíteni, legközelebb jobb lesz, hajrá.

2018. máj. 20. 19:47
 13/16 anonim ***** válasza:
41%
Na majd mindjárt megkapod te is a magadét.
2018. máj. 20. 19:54
 14/16 anonim ***** válasza:
48%

"Az általad leírt dolgok többsége (horizont, színezet, alulexponáltság) nem egy sz@r fotó ismérvei. Ráadásul utómunka nem is volt! Ezt a hozzászólást nem tudom komolyan venni..."

Amit a #4-es írt az technikailag 100%-ban igaz!

Ha megfogadsz egy jó tanácsot: A fotózás nem csak annyi, hogy csinálsz egy jó kompozíciót (ez egyébként nem az) és utána kihányod a falra a képet. Pláne a mai világban, amikor minden digitális és sokkal drasztikusabban bele lehet nyúlni a nyers képbe, mint anno az analog korszakban. Ilyen képekkel egyszerűen nem tudsz labdába rúgni még a kezdő amatőrök körében sem. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor inkább felejtsd el a fotózást, max. családi albumba puffogtass egy kis kompakttal, azok direkt erre valóak.

2018. máj. 20. 20:07
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
#7 a fejéhez viszonyítva a kacsa szárnytollai "élesebbek", vagy kevésbé homályosak, ha úgy jobban el tudod fogadni. Nyilván nem egy FF-minőséghez viszonyítva használtam az "éles" kifejezést, nem kizárt, hogy ez a gép kb. ennyit tud (ha most eltekintünk az emberi tényezőtől, technikai vonalon azt látni, hogy nem a legjobb fényviszonyokban készült a kép, kis szenzor + nagy gyújtáv kombóval ez így szinte esélytelen). Ettől még az utólagos élesítés valóban felesleges, főleg ilyen esetben, amikor már nem lehet menteni a végeredményen.
2018. máj. 20. 21:08
 16/16 SIDLER22 ***** válasza:
0%
Az előzőkkel én is egyet értek. A fotó túl egyszerű lett és amolyan "szürkés" egyhangú. Én ilyesmiket szoktam készíteni: [link]
2018. máj. 29. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!