Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a fotómról?

Figyelt kérdés
[link]
2018. máj. 20. 10:32
1 2
 1/16 anonim válasza:
23%
2018. máj. 20. 10:35
 2/16 anonim ***** válasza:
71%
De jó lenne vacsorának.
2018. máj. 20. 10:41
 3/16 anonim ***** válasza:
31%
Jó.
2018. máj. 20. 10:42
 4/16 anonim ***** válasza:
72%

Szar.

- Ferde a horizont.

- A madarat kitakarja alul az életlen, de zavaró növényzet.

- Az utómunka után ronda, világos halo keletkezett a madár körül.

- Alulexponált.

- A színek unalmasak, laposak, szürkék.

- Unalmas téma, érdektelen, nem történik semmi, nincs mondanivalója. Mit akarsz megmutatni a képpel? Hogy láttál egy kacsát?

Ez nagyon kevés.

2018. máj. 20. 12:54
 5/16 anonim ***** válasza:
25%
Semmitmondó. Gratulálunk, hogy végre sikerült elkapnod egy kacsát, de a kép semmit sem tesz hozzá a világhoz. A többit fentebb leírták.
2018. máj. 20. 14:03
 6/16 anonim ***** válasza:
29%

Nekem ez a szűk rekeszelés adná, csak az van vele, hogy a kacsa sincs tejlesen benne az élességtartományban, konkrétan az élesség a szárnya tollazatára redukálódik. Az utólagos (hiábavaló) élesítés nagyon zavaró, a kacsa feje homályban maradt. Az a baj, hogy ma már egy kép egy kacsáról önmagában kevés, ha fejjel lefele fotózod, akkor is. Próbálj meg hisztogramból olvasni, és az alapján törekedni a helyes expozícióra. Próbáltam egy gyors utómunkával javítani a fényeken, valamit még menteni rajta, hogy lásd a különbséget:

[link]

+ nem ezen áll vagy bukik, de nagyon alacsony a felbontás is, nem tudom, hogy a gép tud-e ennyit, utólag lett lekicsinyítve vagy egy nagyobb képből lett ez a részlet kivágva (1:1-ben, ami nekem személy szerint nem adja, ilyen kivágásnál nagyon hatásosnak kell lennie annak a képnek).

2018. máj. 20. 15:19
 7/16 anonim ***** válasza:
0%

Hát, hatos, ha te azon a képen bárhol látsz élességet - pláne ha különbséget tudsz tenni éles és életlen részek között -, akkor te egy csodagyerek vagy. Minimum. Vagy kettő.

Az, hogy a szárnyas feje homályban van, nem az élességnek vagy annak hiányának "köszönhető," hanem a fotózásra teljesen alkalmatlan fényviszonyoknak, amiről (sok minden más mellett) a kérdezőnek nyilván fogalma sincs.

2018. máj. 20. 17:15
 8/16 A kérdező kommentje:

#6-osnak köszönöm az építő jellegű kritikát. Nagyjából ilyeneket vártam.

Az általad leírt dolgok többsége (horizont, színezet, alulexponáltság) nem egy sz@r fotó ismérvei. Ráadásul utómunka nem is volt! Ezt a hozzászólást nem tudom komolyan venni...

Miért? Aki portrézik az meg le tudott fotózni egy embert? Aki csendéletet fényképez az meg egy asztalt? haha

2018. máj. 20. 17:21
 9/16 anonim ***** válasza:
37%

"Az általad leírt dolgok többsége (horizont, színezet, alulexponáltság) nem egy sz@r fotó ismérvei."

Igazad van, ezek egy jó fotó ismérvei. Elnézést kérek a tudatlanságomért.

"Ráadásul utómunka nem is volt!"

Nem a frászt nem. Netán csernobili kacsa, azért sugárzik ennyire?

"Ezt a hozzászólást nem tudom komolyan venni..."

Nem baj, nem én járok vele rosszul.

2018. máj. 20. 17:25
 10/16 anonim ***** válasza:

Mondjuk van egy olyan sejtésem, hogy a kérdező szándékosan, trollkodásból posztol kritikán aluli minőségű képeket.

A moderátorok ránézhetnének a múltjára, mert nem ez az első olyan "kérdés" itt, ami extrém rossz fotóra kér kritikát, majd megköszöni a használhatatlan választ és megsértődik bármi értelmesen.

2018. máj. 20. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!