Milyen kompakt fényképezőgépet vegyek?
(Tudom! Ne vegyek! Használjak telefont, mert sokkal jobb. Bár nem tudom, hogyan lehetne jobb.)
Jelenleg egy j3 2016-os mobilom van 7megapixeles kamerával.
És azt is hallom, hogy a kompakt fényképezőgépek között alig van különbség. majdnem ugyanazt tudja a 30 ezer forintos mint a 80 ezres.
Tehát néztem 30 ezer forintos sony cyber shot-ot is meg láttam 70-ért is canont. Nem tudom melyik éri meg jobban. De ha tényleg nincs nagy különbség akkor inkább az olcsóbbat venném. Csak többet tud, mint a telefonom.
Telefonról meg annyit, hogy kb 150-200 ezer lenne egy olyan aminek normális kamerája van. Szerintem ennél olcsóbban kapok egy normálisabb fényképezőgépet.
Oké. Én is tudok 5 millióért jó fényképezőgépet.
Mindenesetre úgy néz ki hogy ezt veszem: Sony Cyber-shot DSC-WX350.
Azért csak többet tud mint a telefonom, így a videók és az értékelések alapján.
De amúgy most mi a kérdés? Nem teljesen értem. Amit #1-es írt az lényegében az, hogy 1"-os gép alatt egyszerűen nem nagyon éri meg nézelődni. Jó hír, hogy az RX-100 a Sony-tól kb. 100 körül van és sokak szerint jó, azt meg csak te tudhatod, megér-e neked ennyit.
Meg aztán tudni kéne, hogy mire kell, mire használnád. Nyaralásra pl. bőven jó lesz az, főleg, ha sütni fog mellé a nap, kis ügyességgel jó képeket fogsz lőni, és még csak nem is került sokba. Szóval ha valaki csak évente pár alkalommal ragad fényképezőt, annak tényleg szinte felesleges a drágábbat venni (kedvencem, amikor fb-s csoportokban beszélnek rá nagymamákat dslr-re). De este felé ill. beltéri fényeknél, valamint ISO 400 felett az összes ilyen gép elvérzik, magyarul ugyanott tartasz, mint a telefonnál, csak van még 1 fotózásra alkalmas készülék a másik zsebedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!