Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen kezdő DSLR fényképezőgé...

Milyen kezdő DSLR fényképezőgépet ajánlanátok természetben való fotózáshoz? Max 150ezer Ft Nikon d3400on godolkoztam

Figyelt kérdés

2018. máj. 14. 14:47
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Na, direkt a kedvedért csináltam néhány felvételt.

Itt egy galamb csücsül a tévéantennán egy négyemeletes ház tetején. A távolság kábé annyi volt, mint a magasság, és a galambot szabad szemmel nem is láttam, csak már a képernyőn.

[link]

Ez egy méhecske 1 lépés távolságról 300 mm-rel. Homályos, de nehéz fókuszban tartani, ha fújja a szél a virágot.

[link]

Ez pedig egy autó kereke 300 mm-rel 25 lépés (15-16 m) távolságból. Talán ehhez lehet legjobban viszonyítani.

[link]

Hozzá kell tenni, hogy ezek kroppos vázon (APS-C) készültek, tehát a látvány olyan, mintha full frame-en 450 mm-rel készültek volna.

Minél kisebb valami, annál közelebb kell menni. A telefotózás érdekessége, hogy minél nagyobb egy tárgy, annál inkább megőrzi a méretét, mert a telefotó sűríti a teret. Nagy zoomnál egy nagy épület is olyannak látszik, mintha az orrunk előtt lenne, közben pedig lehet, hogy három kilométerre van. Vagy szemből a hídon átnézve olyan, mintha a két lába egy síkban állna és hosszanti kiterjedése nem is lenne. Pontosan az ellenkezője a nagy látószögnek, ami még a viszonylag közeli dolgokat is olyan távolra vetít, mintha egy másik bolygón lenne.

És a zoom lencséknek általában kicsi a fényereje. Az enyémen is látszik, főleg a méhecskés képen, hogy nagyon zajos a magas ISO miatt, és még így is alulexponált. Az alacsony látószög miatt pedig még a zársebességet is viszonylag alacsonyan kell tartani.

Ha jó telefotó felszerelést akarsz, az egy vagyon.

2018. máj. 25. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!