Hogyan lehet telefonon RAW formátumba menteni? Mi a menete, hogyan kell?
Sziasztok!
Mostanában egyre többet fotózok telefonnal, és szeretném kihozni fotóimból a legtöbbet. Hallottam róla, hogy ha RAW-ban fotózok, és utána kidolgozom a képet, akkor sokkal jobb eredményt kapok. Ennek pontosan mi a menete, és mi kell hozzá?
A telefonom nem biztos, hogy támogatja ezt a RAW fotózást, így egy másik kérdésem is lenne: 60 ezer alatt milyen jó kamerájú telefonok vannak? Lehetőleg RAW/DNG fotókat is lehessen vele csinálni.
Ui.: Elég kezdő vagyok a témában, így kérlek nézzétek el nekem az értelmetlen kérdéseket. Köszönöm!
A válaszokat előre is köszi!
Az Adobe Lightroom telefonos változatával már közvetlen a telefonon tudod kidolgozni a raw képeket, és amikor kiexportálod már jpg lesz a feldolgozott kép.
Ajánlom a Huaweit telefonos fotózáshoz, a P9 sima jpg-ben is nagyon jó teljesítményre képes. Talán a P9 lite is tud raw formátumot, de ebben nem vagyok 100% biztos.
Huawei P8 Lite-om van.
Igen? Használom a Lightroom-ot, de nem tudom, hogy lehetne-e vele RAW fotót kidolgozni. Mindenesetre nagyon sokat segít a Lightroom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!