RAW formátumba ha fotózok és photoshopba megszerkesztem utána milyen formátumba mentsem le, hogy a minősége ne romoljon?
Figyelt kérdés
PSD-be próbáltam de akkor nem látom a mappába,hogy melyik képről is van szó és csak photoshopba tudom megnyitni.Ha JPGbe mentem le akkor a minőség romlik és ugyanott vagyok mintha abba fotóznék?2017. febr. 10. 13:23
1/7 anonim válasza:
rawba, vagy png-be, max marad a psd és csinalsz egy jpg thumbnailt magadnak, de ezért készítünk megfelelő mappa szerkezetet és nevezzük a fájlokat értelmeszerűen.
2/7 anonim válasza:
Nem ugyanott vagy, mert ha alapból JPG-be mented, akkor az automatikára bízod a konverziót. Ha magad konvertálod, akkor úgy csinálod, ahogy akarod. Amúgy ha nem választasz nagy tömörítést, gyakorlatilag észrevehetetlen a romlás.
3/7 anonim válasza:
Tiff-be tudod menteni, azon belül van veszteségmentes tömörítés is (pl. LZW).
4/7 anonim válasza:
Mi a célod vele? Nem azért fotóznak RAW-ba, hogy a minősége soha ne romoljon, hanem hogy megkönnyítse az utómunkát, és nagyobb szabadságot adjon.
Miután megvagy az utómunkával, nyugodtan kiexportálhatod JPG-be.
5/7 anonim válasza:
A jpeg tömörítés mindenképpen információ veszteséget fog okozni de elhanyagolható ha a lehető legjobb minőségbe konvertálod.
6/7 A kérdező kommentje:
Most lett meg az első tükrös gépem aztán azért merült fel ez a probléma.De ha jelentősbeli különbség nem történik attól,hogy ps után jpgbe mentem akkor megnyugodtam.És hát eléggé észrevehetően jobban lehet szerkeszteni a képeket RAWban :)
2017. febr. 10. 16:58
7/7 anonim válasza:
Ebben az esetben a dolog menete a következő: RAW-ban készült képet PS-ben szerkeszted, PSD-ben tárolod, és a kész képet exportálod JPG-be, átméretezés és tömörítési arány értelemszerűen a felhasználás céljától függ.
Ha újabb változtatásokat akarsz, akkor a PSD-t szerkeszted tovább és újból JPG-be exportálsz.
JPG-t értelemszerűen nem nyitsz meg szerkesztésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!