Melyik kamerát ajánlanátok? Első gép lenne.
Érdemes lenne megfogalmazni konkrétabban a céljaidat, és azután megosztani velünk, ha segítséget kérsz.
Mennyit szánsz rá?
Ha rájössz, hogy többe fog az kerülni, mennyivel szánnál rá többet?
Mennyire komolyak a szándékaid?
Milyen célra, milyen közegben használnád?
Használt szóba jöhet-e?
stb.
A kérdésed alapján te inkább nagyobb részt videózni szeretnél, és bár megoszlanak róla a vélemények, én magam részéről pont nem tükrössel videóznék, nem a legkényelmesebb. Ha ilyen álmaid vannak, szigorúan csak az én részemről a milceket ajánlom a látóteredbe, a Panasonic G-szériás Lumix-ai pl. egész jól teljesítenek ilyen téren. Gyönyörű képük van, valamennyi modell mintha pont a videósokra lett volna szabva: kihajtható kijelző, mikrofon bemenet (GH-k esetében fejhallgató is), EVF-en keresztül meg nagyon menő tud lenni filmezni.
Esetleg Sony alpha, azoknak már APS-C-jük is van.
Ha meg kevés a keret, akkor Lumix FZ300. Ha még kevesebb, FZ200.
50fps is elég lesz, hidd el.
Ja és már megint ez a 24 megapixelezés... minek? Nekem RAW-ban bőven elég a 12 mp (16:9-ben ez adott), jpg-nél meg a 6 mp. De ez megint csak az én heppem, aki épület falára tervez, annak biztos jól jön a 24 megás RAW.
Fél évet jósolok, hogy bejöjjön a marketing, és az emberek a 4K és 8K-videókhoz ragaszkodjanak, mert az aztán.
Ja és nézz teszteket. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!