Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért ajánlja mindenki az...

Miért ajánlja mindenki az f/1.8 illetve f1.4 objektíveket low light fotózáshoz?

Figyelt kérdés

Van egy AF-P DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR objektívem. A Nikon szerint 4 stop-al hosszabb záridővel tudok lőne a VR miatt (vibration reduction). Ez 16-szor hosszabb ideig tud nyitva maradni a rekesz, ami 16-szor több fényt jelent.

Az f/1.8 9,67-szer jelent több fényt mint az f/5.6 és 3.78-ször többet, mint f/3.5.

Az f/1.4 16-szor jelent több fényt mint az f/5.6 és 6.25-ször többet, mint f/3.5.

Tehát gyakorlatilag az f1.8-nál több fényt enged be bármilyen zoom érték mellett és az f/1.4 is csak maximális zoom-nál éri el zoom objektív fényerejét.

Tehát szerintem a zoom objektívvel jobban lehet fotózni rossz fényviszonyok között.

#Nikon #objektív #fastprime
2018. márc. 10. 21:37
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
34%
Kilences vagyok, és annyit nem értek, hogy miért lettem lepontozva?
2018. márc. 26. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!