Mennyire használhatók a WB-obi sapkák?
Nahát, mik vannak. :O Az analóg időkben még megértem, hogy kellettek mindenféle színhőmérsékletű szűrők, de egy digitális gépen mibe telik az a 2-3 gombnyomás, hogy manuálisan adjusztáld a wb-t? AWB-n hagyva még annyi se, sok esetben elég az is. Nem akarok bántani senkit, egyszerűen tényleg nem értem.
Szerintem jobban jársz, ha hordasz magadnál egy kis fehér lapot vagy valami fehéret. Én pl. papírzsebkendőt is használtam már erre a célra, az mindig kéznél van, ha éppen nem volt sehol egy fehér fal. A megspórolt összegből még bőven marad pénz mozira és 3 gombóc fagyira.
Hm, ihletem támadt. Most gondolatban feltaláltam a fotós polót, ami történetesen fehér, már csak szabadalmaztatnom kéne. :)
"Most gondolatban feltaláltam a fotós polót, ami történetesen fehér"
Jó a fekete is, csak Tomival, Perwollal, stb.-vel kell mosni.
:)
A bármilyen, fehérnek hitt tárgy az pont bármilyen árnyalatú lehet, nekem van olyan fényképem, ahol hatféle, az életben fehérnek gondolt tárgy van, a képen meg ugye csak egyik lesz/lett az. No de pont ezért kéne a hiteles referencia. Olcsó, de pontos módszernek régen (2005-ben) a Pringles burgonyaszirom fedelét mondták, de a Pringles gonosz módon megváltoztatta a fedelet. A drága, neves márkájú izék pontosan mérnek (ez olcsó, de attól még lehet persze jó). Használni meg igazából úgy kéne, hogy a téma elé állsz, és a fényforrás felé fordulva... Ez meg már csak ott jön össze, ahol meghatározható egy fényforrás - ez sem szabadtéren, sem egy nagy teremben, ahol különböző förmedvények lógnak a mennyezeten, nem jön össze, de ha egy szobában fényképezel, ahol egy kis ablakon jön be a fény, ott igen. Én kártyát használok, ugyan azt is oda kéne vinni az alany elé, de hát ritkán viszem. :)
És akkor még jön az, hogy lehet, hogy a szemnek kellemesebb a helytelen fehéregyensúly, egyik cég például olyant árul, ami kissé melegebbre állít. Az alkonyati napsütésről ne is beszéljünk.
Az is kérdés, mennyire öregszik egy ilyen, vajon örök életig referencia, vagy 5 év alatt megsárgul, vagy túl sok fénytől sárgul meg, stb. Az Expodisc jóval drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!