Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Canon Bridge gépem bekapcsolás...

Canon Bridge gépem bekapcsoláskor "megszorul". Nagy a baj?

Figyelt kérdés

Üdv!

Van egy Canon SX50 gépem ami egyre gyakrabban csinálja azt, hogy bekapcsoláskor amikor tolná kifele az objektívet megszorul és elkezd kattogni (mintha műanyag fogaskerék darálás hangot adna ki).

Ezt csinálja kb 2 másodpercig majd visszahúzza és újra kitolja és akkor már jó.

Kb. 1 éve kezdte el de akkor csak ritkán, most már sajnos szinte minden bekapcsolásnál :(

Nagy a baj? Egyáltalán mi lehet a baja?

Javítható? Vigyem szervízbe?

Imádom ezt a "kis" gépet és jelenleg nem igazán lenne pénzem lecserélni és ha tönkre menne felakasztanám magam kb.

Egy SX60-asra akarom 1-2 év múlva lecserélni mert annak full HD-n megvan a 30fps, ennek sajnos csak 24fps van meg, így kénytelen vagyok 720ban videózni vele.

Ezt leszámítva egy brutálisan jó kis bridge gép, szép képeket lehet vele csinálni.

Remélem valaki tud nekem segíteni vagy tud megnyugtató választ adni.

2018. márc. 3. 22:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Szervízbe vele, jobb nem lesz...Addig vigyed amíg nem lesz rá szükséged, mondjuk nem közeleg egy fontosabb esemény amit meg akarsz örökíteni. Mert lehet , hogy pont akkor adja meg magát végleg...
2018. márc. 3. 22:27
 2/4 A kérdező kommentje:

Ezt a videót találtam:

https://www.youtube.com/watch?v=Gje1QFH0f3w

de én ezt itthon nem merem bevállalni :)

Oké, elviszem szervizbe, de mi a garancia, hogy nem szúrnak el benne/rajta valamit?

Mert azért nem olyan egyszerű művelet ez...

elég egy lecsúszott csavarhúzó ami megkarcolja az áramkört vagy elég egy elszakadt csatlakozó....

Igazság szerint ha tudnám, hogy nem lesz így baja még évekig akkor el sem vinném szervízbe.

Valami a "lencsemozgató" motorral lehet, vagy minek nevezik, nem tudom pontosan.

Bekapcsoláskor "sípol" egy rövidet és utána jön a kerregés majd visszahúzza és onnantól kezdve minden oké, zoomolhatok vele össze vissza, tökéletesen működik, nem szorul meg közben :)

2018. márc. 3. 22:37
 3/4 anonim ***** válasza:
Ide vigyed: [link]
2018. márc. 3. 23:33
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

Sajna nem pesti vagyok, még várok vele.

Tegnap kivittem a hidegbe fotózni kicsit, azóta érdekes módon nem jött elő a jelenség. (Jó lenne ha így is maradna.)

Ha viszont újra előjön akkor előbb utóbb szerviz lesz belőle.

2018. márc. 4. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!