Milyen kamerát vegyek a lányomnak?

Figyelt kérdés

16 éves, és nagyon érdekli a fotózás.

Nagyon szeret fotózgatni a telefonjával, és mindig is szeretett volna egy kamerát, de egyedülálló anyukaként nem vehettem neki.

Nemsokára lesz a szülinapja, és vennék neki egy olyan kamerát ami fotózik és videózik egyben, valami komoly Canon vagy Nikon gépet.

Túlórázok egy ideje, és vállalgattam alkalmi munkákat, és félrerajtam mindig a fizetésből is egy kicsit, szóval sikerült spórolnom, szóval a pénz nem számít.

Soha nem kér semmit, nincs vele semmi baj, szóval megérdemel egy jó kamerát, de én nem értek igazán hozzá, tőle meg nem kérdezhetem mert akkor oda a meglepetés:(.

Ezért kérek innen segítséget.

Előre köszönök minden választ:)

2018. febr. 11. 18:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Nikon d3330
2018. febr. 11. 18:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Nikon D3300
2018. febr. 11. 18:35
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés az hogy a lányodnak mi jönne be jobban egy fél kilós Canon vagy Nikon vagy inkább egy könnyebb tükör nélküli Olympus ill. Panasonic?

Lehet hogy egy 4/3-os gép nagyobb élmény lenne neki de az is lehet hogy nagyon nem. Ezért nehéz tanácsot adni.

2018. febr. 11. 18:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Pedig a legjobb az lenne, ha megkérdeznéd. Vagy adnál neki egy boritékot egy kézzel írt kártyával, ami "beváltható" egy igény szerinti kamerára.

Egy jobb fényképezőgép százezernél kezdődik, felső határ a csillagos ég. Ha "a pénz nem számít" akkor gondolom egy kezdő szett - 150-200 ezer forint - lehete a cél, de marhára nem mindegy, hogy mi. Böszmenagy dslr, kicsi milc, Canon, Nikon, Sony, hátha már álmodozik valamiről, baromi szar lenne egy másik márkát kapni.

Beszélj vele, ez nem egy zokni, ami ha nem tetszik eláll a fiókban nyolc évig, azután kidobható.

2018. febr. 11. 19:01
 5/7 A kérdező kommentje:
Lehet igazatok van és beszélni kéne vele, azért köszönöm a válaszokat :) Ment a zöld kéz mindenkinek
2018. febr. 11. 19:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Amit mindenképpen érdemes lenne elkerülni - főleg a 100k feletti ligában - az a bridge/ultrazoom kategória. All-in-one, mindenre jó gépek nagy zoommal és kis szenzorral. Ha tényleg szeret fotózni, úgy jár, mint a korábbi önmagam, hamar kinövi, aztán meg kell venni a komolyabb bridge-et, hogy aztán azt is hamar kinőjje. :)

Belépő dslr vagy milc vázzal már sokkal több lehetősége lesz hosszabb távon, előbbi esetében Nikon/Canon, milceknél Sony, Lumix, Fujifilm, Oly... ha videózni is ugyanúgy szeretne, a milcekkel szerintem egy fokkal könnyebb dolga lesz, mint a dslr-ekkel.

Én is csak azt tudom javasolni, menjetek el együtt olyan üzletbe, ahol van kiállítótér is (media markt, egyes 220volt-ok stb.) és ott tapogassa végig a lányod, hogy melyik gép lenne neki megfelelő/kézre álló.

Le a kalappal amúgy a kitartásodért, jó fej anyuka lehetsz. :)

2018. febr. 11. 19:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) remélem a lányom is jófejnek tart:)
2018. febr. 11. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!