Egy Nikon AF-S 50 mm 1.8 g mennyivel jobb, mint a Nikon AF-S 18-55 mm 3,5-5,6 G?

Figyelt kérdés

#Nikon #fenykpezo
2018. jan. 29. 23:25
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja, azt elfelejtettem odaírni, hogy d3200-am van, és leginkább portréra használnám
2018. jan. 29. 23:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Klasszisokkal!
2018. jan. 29. 23:43
 3/7 anonim ***** válasza:
20%
Fókusz távolság fix, nagyobb a fényerő emiatt a mélység elesseg is nagyobb
2018. jan. 30. 00:33
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, akkor valószínűleg erre fog esni a választásom. :) (de ha valakinek van erre a célra valami jobb ötlete, akkor légyszi írjon :) )
2018. jan. 30. 14:18
 5/7 acelsziv ***** válasza:
Ez kell portréhoz pláne az APS -C szenzor corp faktor miatt. Nagyjából visszaadja az emberi szem látómezejét és fókusztávolságát és nagyon szép rajzolata van.
2018. jan. 30. 14:24
 6/7 anonim ***** válasza:

"nagyobb a fényerő emiatt a mélység elesseg is nagyobb"

Kisebb a mélységélesség.

2018. jan. 30. 19:33
 7/7 anonim válasza:
Attól függ mire lennének használva leginkább. A fix 50mm képminősége jobb és fényereje is sokkal jobb, viszont zoomolni nem tudsz vele, csak ha közelebb lépsz a témához. D3200 vázzal is 1,5es szorzó van, tehát gyakorlatilag 75mm-nek felel meg, picit kisebb, mint az emberi szem által látott kép. Portréhoz ez sokkal jobb, de ha kis térbe vagy olyan helyen kell, ahol nem tudsz távolabb menni az alanytól nem lesz jó,de pl. épületfotózásnál kiránduláson se, mivel nem fér bele a képbe mondjuk egy nagyobb épület vagy rettentő messzire kell menni. A 50mm-nek 1.8 már elég lágy a képe nálam, csak a legvégső esetben használom, inkább 2.0 vagy 2.8on szoktam. Egyébként a kit obik se rosszak kezdőnek főleg, igaz nekem a 18-105mm van, ezzel nagyon meg vagyok elégedve. Általános célra elég jól használható.
2018. febr. 5. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!