Mikor melyik a legjobb beállításai egy Panasonic Lumix DMC GX7 fényképezőgépnek?
Kezdjük a legelején: pontosan miféle objektív ez? 4:3-as obiról még nem hallottam, azt Te magad állítod be a fényképeződ menüjében. A "HD" is csak egy jelölés lesz, ami jól néz ki. Ez a Lumix 14-42-es kit objektíve lesz, jól tippelek?
Aztán: azt jól látod, hogy általános "jó beállítás" nem létezik, ha esik, ha fúj, felkel, lemegy a nap, de elég, he egyet jobbra (vagy balra, mindegy) lépsz, már tekerhetsz az ISO-n és/vagy a blendén.
Módválasztó tárcsán én mindenképpen a 'P' módot javaslom kezdésnek, ez automatikusan belövi neked az ideálisnak vélt zár- és rekeszidőt, neked szinte már csak az ISO-val, EV-vel stb. kell csak foglalkoznod, meg arra, hogy a témád minél több külső fényt kapjon. Nem tudom, ez a fajta Lumix képes-e rá, de ha igen, legalább kezdésnek mindenképpen javaslom a "kiemelés" (peak) feature bekapcsolását, ami kijelzi neked, hogy manuális fókusz esetén mely területeken lesz éles a kép.
A többihez további kísérletezést, szakirodalmat, YouTube-videókat javaslok (magyarok közt talán a Budai Peturnak vannak nagyon jó elmagyarázó videói, külföldiek közt Mike Brownie-t és Graham Houghton-t tudom ajánlani, utóbbit már csak a Lumixok menüjében való kotorászás miatt is).
Tapasztalat teszi a mestert. Próbálgasd és tanulmányozd! Ezt nem lehet bemagolni!
Érdemi fotózáshoz addig is használd az automata és a félautomata funkciókat. Akik az automata funkciókat programozták azoknak sokkal-sokkal több tapasztalatuk volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!