Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mikor melyik a legjobb beállít...

Mikor melyik a legjobb beállításai egy Panasonic Lumix DMC GX7 fényképezőgépnek?

Figyelt kérdés
Van egy Panasonic Lumix DMC GX7 fényképezőgépem, vele egy 4:3 as HD objektívem. Átnéztem a beállításokat, próbálgattam, hogy mi hogy működik, próbálgattam, hogy mikor mit kellene beállítanom, sokat olvastam róla, de még mindig úgy érzem, hogy nem tökéletes. Aprólékosan kíváncsi vagyok mindenre, ami szóba jöhet. (télen, melyik órákban mit, borús időben mit). Köszi előre is!

2018. jan. 21. 17:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Kezdjük a legelején: pontosan miféle objektív ez? 4:3-as obiról még nem hallottam, azt Te magad állítod be a fényképeződ menüjében. A "HD" is csak egy jelölés lesz, ami jól néz ki. Ez a Lumix 14-42-es kit objektíve lesz, jól tippelek?

Aztán: azt jól látod, hogy általános "jó beállítás" nem létezik, ha esik, ha fúj, felkel, lemegy a nap, de elég, he egyet jobbra (vagy balra, mindegy) lépsz, már tekerhetsz az ISO-n és/vagy a blendén.

Módválasztó tárcsán én mindenképpen a 'P' módot javaslom kezdésnek, ez automatikusan belövi neked az ideálisnak vélt zár- és rekeszidőt, neked szinte már csak az ISO-val, EV-vel stb. kell csak foglalkoznod, meg arra, hogy a témád minél több külső fényt kapjon. Nem tudom, ez a fajta Lumix képes-e rá, de ha igen, legalább kezdésnek mindenképpen javaslom a "kiemelés" (peak) feature bekapcsolását, ami kijelzi neked, hogy manuális fókusz esetén mely területeken lesz éles a kép.

A többihez további kísérletezést, szakirodalmat, YouTube-videókat javaslok (magyarok közt talán a Budai Peturnak vannak nagyon jó elmagyarázó videói, külföldiek közt Mike Brownie-t és Graham Houghton-t tudom ajánlani, utóbbit már csak a Lumixok menüjében való kotorászás miatt is).

2018. jan. 21. 19:57
 2/4 anonim ***** válasza:
Ja hogy a 4:3 = mikro 4/3 (MFT), az úgy más. :D Becsapós volt, mert amúgy a képarányt jelzik így...
2018. jan. 21. 20:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Tapasztalat teszi a mestert. Próbálgasd és tanulmányozd! Ezt nem lehet bemagolni!

Érdemi fotózáshoz addig is használd az automata és a félautomata funkciókat. Akik az automata funkciókat programozták azoknak sokkal-sokkal több tapasztalatuk volt.

2018. jan. 21. 20:57
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a gyors válaszokat :)
2018. jan. 21. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!