Milyen fényképezőgépet vegyek? (Tanácsot kérek. )
Sziasztok,
elkezdett érdekelni a fényképezés. Eddig főleg a mobilommal fotóztam (van egy teljesen alap hobbigépem is, de őszintén szólva a telefonom ma már többet tud).
Sajnos a mobillal bőven nem tudom visszaadni azt, amit szeretnék látni.
Elkezdtem már utánaolvasni a témának, az olvasottak alapján nekem egy ún. kompakt gép lenne megfelelő. Árban olyan 50e forintot szánnék rá. Még így is nagyon sokféléből tudnék választani, ha lenne fogalmam, hogy milyet vegyek. :)
Tudnátok segíteni ebben? Mire figyeljek?
100 ezer alatt jobban jársz ha megmaradsz a mobilodnál.
Különben pár hónap múlva szívni fogod a fogadat hogy minek bsztál el ennyi pénzt a semmire
De inkább 150-200 ezret érdemes rászánni.
Köszönöm, én is gondoltam arra, hogy esetleg bridge gépet akarjak. Kb. 70-75e forintért már lehet kapni, esetleg megérné tovább spórolni rá. :)
Az első válaszolónak üzenem, hogy persze, nyilván jobb lenne egy 100-150-200e forintos gép, de tanulni, kitapasztalni szerintem jó lenne egy alacsonyabb árkategóriájú is, főleg amíg ki nem derül, hogy akarok-e egyáltalán mélyebben foglalkozni a fotózással.
Hát pont ez az!! azt a kitapasztalást meg tudod csinálni a mobiloddal is :)
Annak idején én is vettem egy kiskompakot hogy micsoda felbontása van és nem is akármilyen optikával...
Aztán sehogy sem sikerült az amit szerettem volna.
Én már nem igazán vennék külön fényképezőt.
Okostelefonok teljesen jó képeket készítenek.
Akár egy iphone 6-7 vagy Samsung s7-s8.
"Hát pont ez az!! azt a kitapasztalást meg tudod csinálni a mobiloddal is :)"
Mégis hogyan? A mobilommal (13 megapixeles kamerája van, és egy rahedli képszerkesztési lehetőség) már több ezer fotót készítettem az elmúlt kb. egy évben, mióta megvan. De a kivilágított Margit-hidat a múltkor, hiába volt gyönyörű, képtelen voltam normális minőségben lefotózni, mert 1.) a fényképezett színeknek semmi köze nem volt a valósághoz 2.) a zoom-olástól élvezhetetlen mértékűre romlott a képminőség. Szóval szerintem nem, nem jó a mobil erre.
Ha veszel egy 50ezres gépet ugyanez lesz.
Csinálod csinálod de sosem lesz az igazi.
Az egyetlen amit egy kompakt vagy egy bridge jobban tud mint a mobil, az a zoomolás. De attól még nem lesz jó a képed.
Vedd meg ha akarod de amikor majd szentségelsz, nem mondhatod, hogy nem szóltunk...
8: Azért hülyeséget ne írj már. Ha nem értesz hozzá inkább hallgass. Én is bridge géppel kezdtem és már az is sokkal jobb volt, mint a telefonok.
Kérdező: Én anno egy Kodak Z612 -vel kezdtem.
Ami fontos ilyenkor ha ebben a kategóriában gondolkodsz:
Legyen benne manual mód.
Legyen egy jó záridó tartománya 1/2000 és 20-30 s között már oké
Saját akkus gép legyen. Tapasztalat, hogy ezek jóval többet bírnak, mint a ceruzaelemesek.
Mivel az objektív ezeken nem cserélhető ezért egy jó zoomátfogás sem árt.
Nézd csak, mit találtam: Ez még belül van az általad megadott értéken
Nyilván ezek a gépek még csak jpeg formátumot csinálnak, tehát az esetleges utómunka jóval nehezebb, de az alapfogásokat megtanulni kiválók
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!