Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőgépet vegyek?...

Milyen fényképezőgépet vegyek? (Tanácsot kérek. )

Figyelt kérdés

Sziasztok,

elkezdett érdekelni a fényképezés. Eddig főleg a mobilommal fotóztam (van egy teljesen alap hobbigépem is, de őszintén szólva a telefonom ma már többet tud).

Sajnos a mobillal bőven nem tudom visszaadni azt, amit szeretnék látni.

Elkezdtem már utánaolvasni a témának, az olvasottak alapján nekem egy ún. kompakt gép lenne megfelelő. Árban olyan 50e forintot szánnék rá. Még így is nagyon sokféléből tudnék választani, ha lenne fogalmam, hogy milyet vegyek. :)

Tudnátok segíteni ebben? Mire figyeljek?

2018. jan. 2. 13:50
 1/9 anonim ***** válasza:

100 ezer alatt jobban jársz ha megmaradsz a mobilodnál.

Különben pár hónap múlva szívni fogod a fogadat hogy minek bsztál el ennyi pénzt a semmire

De inkább 150-200 ezret érdemes rászánni.

2018. jan. 2. 14:08
 2/9 acelsziv ***** válasza:
50 körül már lehet kapni bridge gépet is. De ha tükröst akarsz akkor pl a Nikon D3300 D3100 használtan már talán lehet ennyiért.
2018. jan. 2. 14:27
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, én is gondoltam arra, hogy esetleg bridge gépet akarjak. Kb. 70-75e forintért már lehet kapni, esetleg megérné tovább spórolni rá. :)

Az első válaszolónak üzenem, hogy persze, nyilván jobb lenne egy 100-150-200e forintos gép, de tanulni, kitapasztalni szerintem jó lenne egy alacsonyabb árkategóriájú is, főleg amíg ki nem derül, hogy akarok-e egyáltalán mélyebben foglalkozni a fotózással.

2018. jan. 2. 14:36
 4/9 anonim ***** válasza:

Hát pont ez az!! azt a kitapasztalást meg tudod csinálni a mobiloddal is :)

Annak idején én is vettem egy kiskompakot hogy micsoda felbontása van és nem is akármilyen optikával...

Aztán sehogy sem sikerült az amit szerettem volna.

2018. jan. 2. 15:13
 5/9 anonim ***** válasza:
7%

Én már nem igazán vennék külön fényképezőt.

Okostelefonok teljesen jó képeket készítenek.

Akár egy iphone 6-7 vagy Samsung s7-s8.

2018. jan. 2. 15:23
 6/9 A kérdező kommentje:

"Hát pont ez az!! azt a kitapasztalást meg tudod csinálni a mobiloddal is :)"

Mégis hogyan? A mobilommal (13 megapixeles kamerája van, és egy rahedli képszerkesztési lehetőség) már több ezer fotót készítettem az elmúlt kb. egy évben, mióta megvan. De a kivilágított Margit-hidat a múltkor, hiába volt gyönyörű, képtelen voltam normális minőségben lefotózni, mert 1.) a fényképezett színeknek semmi köze nem volt a valósághoz 2.) a zoom-olástól élvezhetetlen mértékűre romlott a képminőség. Szóval szerintem nem, nem jó a mobil erre.

2018. jan. 2. 19:10
 7/9 anonim ***** válasza:
#6: Kérdező, nem szeretném elvenni a kedved, egyszerűen csak arra próbáltak itt a többiek is rávilágítani, hogy egy 50 ezres kis kompakttal sem leszel olyan nagyon sokkal előrébb. A digitális zoomot felváltja az optikai zoom, és nagyjából ennyi. A használt piac lenne még járható út, de 50k oda is kevés lesz. :( Főleg, ha ehhez még esti fényeket is akarsz fotózni.
2018. jan. 2. 19:55
 8/9 anonim ***** válasza:
46%

Ha veszel egy 50ezres gépet ugyanez lesz.

Csinálod csinálod de sosem lesz az igazi.

Az egyetlen amit egy kompakt vagy egy bridge jobban tud mint a mobil, az a zoomolás. De attól még nem lesz jó a képed.

Vedd meg ha akarod de amikor majd szentségelsz, nem mondhatod, hogy nem szóltunk...

2018. jan. 3. 01:37
 9/9 acelsziv ***** válasza:

8: Azért hülyeséget ne írj már. Ha nem értesz hozzá inkább hallgass. Én is bridge géppel kezdtem és már az is sokkal jobb volt, mint a telefonok.

Kérdező: Én anno egy Kodak Z612 -vel kezdtem.

Ami fontos ilyenkor ha ebben a kategóriában gondolkodsz:

Legyen benne manual mód.

Legyen egy jó záridó tartománya 1/2000 és 20-30 s között már oké

Saját akkus gép legyen. Tapasztalat, hogy ezek jóval többet bírnak, mint a ceruzaelemesek.

Mivel az objektív ezeken nem cserélhető ezért egy jó zoomátfogás sem árt.

Nézd csak, mit találtam: Ez még belül van az általad megadott értéken

[link]

Nyilván ezek a gépek még csak jpeg formátumot csinálnak, tehát az esetleges utómunka jóval nehezebb, de az alapfogásokat megtanulni kiválók

2018. jan. 3. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!