Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a fotóról?

Figyelt kérdés
[link]
2017. dec. 23. 12:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
szép
2017. dec. 23. 12:50
 2/14 anonim válasza:
0%
Tetszik :)
2017. dec. 23. 13:02
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

1: Nagyon pici. Ma már a legócskább telefon is sok megapixeles képet készít, miért nem töltöd fel értelmesebb méretben? Ebből szinte semmi nem látszik - pedig lehet, hogy tök jó kép lenne.

2: Nekem kicsit sok / kusza mind az előtér, mind a háttér.

3: A képhez képest is kicsi a téma. A virág mindössze 2-3 százalékát adja a képnek, a többi (97-98 %!) csak háttér.

2017. dec. 23. 13:38
 4/14 anonim ***** válasza:
Óóó, egy szőrös virág ellenfényben! Pedig már kezdtem reménykedni benne, hogy lecsengett a divatja, mikor is minden fotós portál, újság, pályázat fulladásig volt tömve szőrös virágokkal, ellenfényben :)
2017. dec. 23. 13:51
 5/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ebben mi a jó kép, homály az egész. Ez nem jó, semmi értelme, ne fotózz.
2017. dec. 23. 14:18
 6/14 A kérdező kommentje:

A kép nem egy virágot ábrázol hanem egy hangulatot :)

Amúgy minden szabálynak ellentmond de szerintem mégis van benne valami. Ezért voltam kíváncsi mások hogyan látják...

2017. dec. 23. 15:13
 7/14 A kérdező kommentje:

Ha nem tetszik az OK, viszont erről a fotóról sok mindent lehet mondani, de azt azért nem, hogy egy szőrös virágos tucatkép.

2017. dec. 23. 15:17
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

"A kép nem egy virágot ábrázol hanem egy hangulatot :)"

Nem bántásból mondom, de a kép azt ábrázolja, amit a néző lát benne.

Nekem ebből a képből nem egy hangulat jön le, hanem egy rossz virágfotó. Márpedig ha egy fotót magyarázni kell, akkor az nem jó.

Ha hangulatot akarnék ábrázolni, több hangulati elemet tennék a képre, és kevesebb giz-gazt. Becsillanhatna a napfény (igen, a lens flare is ellene megy a szabályoknak, oszt' mégis jó néha), lehetnének elmosódott, szines foltnak tűnő virágok a háttérben - ehelyett csak a gazos kertet látom, meg egy darab virágot.

2017. dec. 23. 15:42
 9/14 anonim ***** válasza:

"minden szabálynak ellentmond"

Nincsenek szabályok, ez a netes fórumos korszak hülyesége lett. Vannak irányelvek, amelyek, figyelembevéve az ember látvány-feldolgozását, vonzóbb vagy kevésbé vonzó hatást keltenek az emberben, és általában ha ezeket az irányelveket figyelembe vesszük, akkor tetszőbb képet készítünk, mint ha nem. De hát szó nincs arról, hogy ez visszafelé is működne, miszerint, ha a kép nem felel meg, akkor, bármit is látunk, az nem is szép.

Már azokról a marhaságokról nem is beszélve, mikor az aranymetszést harmadolással közelítjük, miközben azaranymetszés pont aztaz egy arányt mutatja, ami kellemes a szemnek, és a harmadolás meg nem az. Meg a középre helyezés tilalma, miközben a középre helyezésről azt mondják, hogy az statikus, de ha nyugalmat akarok sugározni, akkor nem a felkavaró dinamizmussal akarnám. Ésígytovább.

Elemezgetés nélkül nekem egyszerűen nem tetszik az alján a marokkó.

2017. dec. 23. 15:53
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszi! Ez egy értelmes válasz volt

2017. dec. 23. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!