Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Ezt más is észre vette, hogy...

Ezt más is észre vette, hogy a mobilokba 640x480-as kamerák vannak, aminek a pixel értéke van felsokszorozva?

Figyelt kérdés

Pld ma kaptam egy képet, 2592x1936-os méretű, 25%-os méreten volt "kielégítő" a minősége, ugye matematikailag meg a 25%-ka az annyi amennyit felvázoltam...

Azt akkor mért nincs bunkofonom. (okoskodó telefonom)

2017. dec. 2. 23:26
 1/6 anonim ***** válasza:
46%

Valószínűleg sötétben készült a kép vagy nagyon gyenge volt a telefon kamerája, mert amúgy nagyon jó képeket tudnak a telefonok ebben a felbontásban.

Ja és igen! egy 0,7 centi vastag telefonban nem lehet FullFrame szenzort tenni mert 7mm-nél nem lehet nagyobb a gyújtótávja az obinak de inkább lényegesen kevesebb! Így aztán széthúzzák a valós pixeleket és a kimaradt pixelek paramétereit matematikai modell alapján generálják a valós pixelek tulajdonságai alapján. Nem semmi eredménnyel... :)

2017. dec. 2. 23:47
 2/6 Ttibo ***** válasza:

Miért nem írsz konkrétumot? Miért nem mutatsz valami konkrétat!

Keress rá a neten! Indítanak olyan fotópályázatokat ahol telefonos is fotók versenyezenek, nem kis eredménnyel!

+1, Minek ennél nagyobb felbontás? Az életben találkoztam olyan emberrel aki real size-ban szerette volna a telefonos fotóját kirakni otthon a falra.

2017. dec. 3. 00:23
 3/6 anonim ***** válasza:

jó nagy hüjeséget írtál kérdező

mit vettél még észre? vezetékes volt a mobiltelefon?

2017. dec. 3. 02:19
 4/6 anonim ***** válasza:

1. voltam:

Amúgy matematikailag nem stimmel a 25%. De nagyon nem! Kíváncsi lennék milyen számítással jött ez ki neked?

2017. dec. 3. 06:59
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Hősünk az oldalméreteket viszonyította, noha a kép területét kellett volna.

2017. dec. 3. 07:08
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem így van, egy ekkora kép felnagyítva csak egy homályos vagy pixeles, részletszegény paca volna.

Nézd meg egy normálisabb mobil képeit 100 nagyítás mellett, a rossz képminőség, a képzaj a kis szenzorméret miatt van

2017. dec. 3. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!