Digitális gépeknél semmit. Ott legfeljebb kinyomtatod.
A hagyományos gépeknél jelenti azt, hogy a filmre készített képkockát egy kémiai eljárás során megjeleníted.
Egyesek ráerőltetik ezt a kifejezést a digitális fotózásra.
Szerintem sem kéne. Egy digitális képet nem kell előhívni.
Illetve ezt a digitális technikában (de)kódolásnak illetve nyomtatásnak nevezzük.
folyt.
De hogy a kérdésedre válaszoljak, az előhívás azt jelenti, hogy vegyszerek segítségével láthatóvá teszed azon kémiai folyamatok eredményét amelyet a fény idézett elő amikor a filmet vagy a fotópapírt megvilágította.
"Digitális gépeknél semmit. Ott legfeljebb kinyomtatod. "
Ez valóban lehet így is. De a mai napig hasznának olyan technológiát amivel nem "kinyomtatod" hanem vegyszeres úton kerül a hordozó anyagra a kész fénykép!
Szóval ez teljesen helyes kifejezés lehet a digitális korban is.
# 6/6 Időpont ma 17:06
Az akkor sem "előhívás", legfeljebb egy más típusú nyomtatási eljárás.
A digitális fénykép "számítógépes adathalmazt"készít fényképként - azt pedig nem lehet vegyszerrel előhívni. Az más téma, hogy ebből adathalmazból milyen nyomdai módszerrel lesz papír ( vagy más hordozó anyagra felvitt) kép.
Vicces hogy így veszekedtek. Első válaszoló ezt a szókincset:D
Amúgy most már tudom mi az az előhívás, mert már elmagyarazta a rokokonom. És még az én időmben is csináltak ilyet ;) csak így ezt a szót még nem hallottam akkor sem. (?) Ne kerdezzetek miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!