Ha felre van teve a fenykepezo gep egy kis idora az nem okoz kart az a lemerult aksiba ill a gepben?!
"ha valami gond miatt kifolyna az akku tartalma"
A 70D-ben Li-ion akku van, az nem szokott kifolyni. Az legfeljebb tőlmelegszik, kigyullad, esetleg robban... De egy hónap alatt nem fog. :) Persze ettől függetlenül, ártani nem árt, ha külön van tárolva (bizonyos körökben külön tűzálló tokban tartják a litiumos akkukat).
14 éves lítiumos tapasztalatok alapján, biztosan jobb, ha hűvösben van (7 évig úgy tároltam), de nem látok különbséget. 7 éve szobahőmérsékleten tartom őket.
A feltöltést azok nem ajánlják, akiket én olvastam, csak félig töltést. De nekem a 7 éve használt lítiumaim közül a lemerültet kicserélem, rögtön fel van töltve, és úy tárolva, míg a gépben levő le nem merül. Egyszer biztosan tönkremennek...
ha a gépet kikapcsoltad, akkor nem nagyon fog merülni az akksi, de ha igen, kárt akkor sem kéne a gépben tennie. persze ha benne sincs a gépben, akkor mégkevésbé tud kárt tenni benne, ha bármi miatt mégis gond lenne az akksival.
nagy valószínűséggel, ha előkerül a töltő, vagy veszel egy újat, akkor ugyanúgy tudod majd használni a gépet, mint korában. nem feltétlenül ideális ennyi ideig tápellátás nélkül hagyni a gépet, de max a beállításokat kell újra megadni és működni fog. az akksinak sem feltétlenül használ, ha nullára merülve tárolod, de nem hiszem, hogy teljesen tönkre fog menni tőle.
áthidaló megoldás: keress valakit az ismerősök közt, akinek ugyanilyen akksival működő gépe van és kérd kölcsön a töltőjét, vagy add neki kölcsön az akksit, hogy töltse fel neked...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!