Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Tamron 18-200 f/3.5-6.3 AF DI...

Tamron 18-200 f/3.5-6.3 AF DI II VC objektívvel van autofókusz Nikon D3200-on?

Figyelt kérdés
Esetkeg tapasztalatok az objektívvel? Jól jönne egy utazó, mert most 2 objektivet használok ebben a tartományban (18-55, 55-200) és elég sokszor kell cserélni őket.

2017. szept. 16. 11:16
 1/2 anonim ***** válasza:
Hogyne lenne. Az "AF" rövidítés az a beépített autofókusz motort jelöli.
2017. szept. 16. 15:29
 2/2 anonim ***** válasza:

nekem volt egy hasonló obim (elég régen, ezért gondolom korábi változat lehetett). egy darabig örültem, mint majom a farkának, hogy nem kell cserélgetni az objektívet, mégis van nagy átfogás. aztán egy idő után elkezdtem jobban megnézni a képeket és azt láttam, hogy sokkal életlenebb, kevésbé részletgazdag képeket lehet készíteni vele, úgyhogy szépen eladtam és cserélgettem tovább a sokkal jobb minőségű obikat...

az ilyen nagy átfogású objektívekhez sokkal összetettebb, bonyolultabb lencserendszer kell és hogy még (viszonylag) olcsó is legyen, ezt nem tudják megcsinálni igazán jó minőségben. ezért igen komoly kompromisszumokat kell hozni a minőség oltárán a nagy zoom átfogásért.

mindenképpen érdemes megnézned, hogy milyen a képe és neked az megfelel-e. ha igen, akkor (legalábbis egy darabig boldog leszel vele, mint én is voltam valamikor), de ha már most is úgy érzed, hogy annyira nem tetszik a képe, akkor inkább maradj a cserélgetésnél. már persze, ha belefér a cserélgetés. elképzelhető, hogy mindenképpen szükséged van a nagy átfogásra és nem semmiképpen sem engedheted meg magadnak, hogy cserélgess és emiatt lemaradj valamiről. ha viszont nincs kényszer, akkor lehet, hogy a cserélgetés jobb opció, még akkor is, ha kevésbé kényelmes.

persze a 18-55 és 55-200 sem a világ legtökéletesebb üvegei, szóval még az is lehet, hogy a 18-200 versenyképes valamennyire a képminőségükkel, de őszintén szólva nem nagyon hiszem...

vannak kisebb átfogású utazó zoom obik, amiknek valamivel jobb a képe, mert a kisebb átfogás miatt kevesebb kompromisszumot kellett meghozniuk a készítésénél. a 24-105 pl, sokkal kisebb zoom tartomány, mint a 18-200 és így a képe is jobb valamivel. igaz cropos vázon a 24 elég szűkös nagylátó tud lenni, de gondolom vannak cropos vázra is hasonló, ideálisabb megoldások.

2017. szept. 17. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!