Nikon COOLPIX L25 helyett mit?
A fenti gépem leamortizálódott (annyiszor lett cserélve akku és SD kártya, hogy az ajtónál a műanyag széttöredezett), ezért kellene helyette valami hasonló.
Igények: ipari környezetben szoktam használni, gépek, alkatrészek dokumentálására, 1600x1200 felbontásban (nem kell több, ha éles a kép).
Amit szerettem benne: bírta a gyűrődést, a kártya átrakásával könnyű és gyors volt a laptopra másolni a képeket (vezetékes megoldás nem nyerő), általában jó képeket készített automata módban is.
Amit nem szerettem: Közeli, apró dolgokat nem mindig tudott jól elkapni (hiába próbálkoztam automata helyett kézi állítással). Nem nappali fénynél, félhomályban még vakuval sem tudott szép képet csinálni. A vaku lassan töltött újra, azaz két kép között várni kellett elég sokat.
Tehát amit keresek: bírja az ipari környezetet, normál méretű SD kártya legyen benne (ilyet tud olvasni a laptop), lehessen vele makrózni (arra fókuszáljon automatikusan amire irányítom, ne a környezetében lévő egyéb dolgokra), félhomályban is szép képet csináljon, 2-3 AA akkuról működjön. Az sem baj, ha az elem és az SD kártya külön fedél alatt van! Árkategória mint az elődje.
Ötletek?
Bő egy százassal meg kell fejelned ezt az árat hogy félhomályban ne legyen zajos a kép!
Minden mást tud egy turista kompakt de ahogy az előző is mondta a mobilod is.
Sajnos az okosteló nem tudja ezt (egyrészt nincs olyanom, de ezen lehetne változtatni), mert ott két kéz kell a fotózáshoz, nekem viszont vannak olyan helyzetek, amikor egyik kézzel kapaszkodni kell a gép tetején, vagy olyan szűk helyre kell benyúlni, ahová jó ha a gép mellé befér az egyik kezem és vakon kell kezelni. Ráadásul a fényképezőgépen van egy gomb, amire képet csinál, a telón meg látni kell, hogy mit babrálok, na az előző helyzetben ez sem megy könnyen. Bebizonyosodott nem egyszer a kollégák telójával, hogy nem megy a fotózás, ilyenkor kellett mindig elővennem a fotómasinát. Ennyit a telefonos megoldásról.
Ha félhomályban is jó képet akarok csinálni gyakorlatilag vakon (mert fogalmam sincs, hogy mi van ott bent, ahová a készüléket bedugtam), akkor milyet lenne érdemes venni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!