Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Nikon COOLPIX L25 helyett mit?

Nikon COOLPIX L25 helyett mit?

Figyelt kérdés

A fenti gépem leamortizálódott (annyiszor lett cserélve akku és SD kártya, hogy az ajtónál a műanyag széttöredezett), ezért kellene helyette valami hasonló.

Igények: ipari környezetben szoktam használni, gépek, alkatrészek dokumentálására, 1600x1200 felbontásban (nem kell több, ha éles a kép).

Amit szerettem benne: bírta a gyűrődést, a kártya átrakásával könnyű és gyors volt a laptopra másolni a képeket (vezetékes megoldás nem nyerő), általában jó képeket készített automata módban is.

Amit nem szerettem: Közeli, apró dolgokat nem mindig tudott jól elkapni (hiába próbálkoztam automata helyett kézi állítással). Nem nappali fénynél, félhomályban még vakuval sem tudott szép képet csinálni. A vaku lassan töltött újra, azaz két kép között várni kellett elég sokat.

Tehát amit keresek: bírja az ipari környezetet, normál méretű SD kártya legyen benne (ilyet tud olvasni a laptop), lehessen vele makrózni (arra fókuszáljon automatikusan amire irányítom, ne a környezetében lévő egyéb dolgokra), félhomályban is szép képet csináljon, 2-3 AA akkuról működjön. Az sem baj, ha az elem és az SD kártya külön fedél alatt van! Árkategória mint az elődje.

Ötletek?

#SD kártya #Nikon #COOLPIX L25
2017. szept. 10. 11:06
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha van egy átlagos mobilod az is tökéletes

Amúgy a legolcsóbb nikon vagy canon megteszi

[link]

2017. szept. 10. 12:34
 2/3 anonim ***** válasza:

Bő egy százassal meg kell fejelned ezt az árat hogy félhomályban ne legyen zajos a kép!

Minden mást tud egy turista kompakt de ahogy az előző is mondta a mobilod is.

2017. szept. 11. 08:30
 3/3 A kérdező kommentje:

Sajnos az okosteló nem tudja ezt (egyrészt nincs olyanom, de ezen lehetne változtatni), mert ott két kéz kell a fotózáshoz, nekem viszont vannak olyan helyzetek, amikor egyik kézzel kapaszkodni kell a gép tetején, vagy olyan szűk helyre kell benyúlni, ahová jó ha a gép mellé befér az egyik kezem és vakon kell kezelni. Ráadásul a fényképezőgépen van egy gomb, amire képet csinál, a telón meg látni kell, hogy mit babrálok, na az előző helyzetben ez sem megy könnyen. Bebizonyosodott nem egyszer a kollégák telójával, hogy nem megy a fotózás, ilyenkor kellett mindig elővennem a fotómasinát. Ennyit a telefonos megoldásról.

Ha félhomályban is jó képet akarok csinálni gyakorlatilag vakon (mert fogalmam sincs, hogy mi van ott bent, ahová a készüléket bedugtam), akkor milyet lenne érdemes venni?

2017. szept. 11. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!