Sony DSC-H300 Digitális fényképezőgép vagy Nikon Coolpix L340 Digitális fényképezőgép?
Helló, nem tudom, aktuális-e még a kérdés. Bár nem írtad, de gondolom hobby-fotózásra szánod, mert másra igazából egyik gép sem lesz alkalmas. Én egy Coolpix L340 boldog-boldogtalan tulajdonosa voltam 1 évig. Azért írom így, mert az elején nagyon jól indult a "kapcsolatunk", és ez volt az a gép, ami igazán megszerettete velem a fényképezést. Aztán eljutottam arra a szintre, hogy "kinőttem". A két fő problémám az volt, hogy elképesztő lassan dolgozta fel a képeket, illetve hogy csak automata, és tematikus programok közül választhattam, se rekeszidő, záridő, semmi. Jó képeket csak verőfényes napsütésben tudtam vele készíteni, a színei nagyon tetszettek, de beltéri, sötétebb helyen való fotózásra alkalmatlan. A videó képe viszonylag szép a 720p ellenére is, de a mono babamikrofon sokat lerontott az élményből, a szélzaj minden mást elnyom. Ennek ellenére nagyon szerettem azt a gépet, de nem véletlenül váltottam később komolyabbra.
Érzésem szerint a Sony esetében is meglesznek a fent említett hibák (ez már csak ilyen kategória), de ha csak e 2 közül lehetne választani, én a Sonyt választanám, mégpedig a kézi expozíció lehetősége miatt. Bár a P A S M tárcsáról pont az A és S módok hiányoznak, így nehéz látatlanban megmondani, mennyire "kézi" is a gép, de legalább egy minimális szinten belenyúlhatsz a beállításokba. Érdemes Youtube-on összehasonlító videókat nézni, vagy legalább még egy kört futni a piacon. Sok sikert a vásárláshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!