Milyen ütemben fejlődik a technika a fényképezőgépek területén?
Köszönöm az érdemi válaszokat!
Szerintem az értetlenkedések oka az volt, hogy vannak akik csak tükörreflexben és redőnyzárban tudnak gondolkodni.
Noha szintén megfelelő fejlesztésekkel a redőnyzár és a tükörreflex okafogyottá fog válni ami lehetővé teheti a 50-60 fps videók készítését APSC felbontásban vagy ugyanilyen sorozatlövést anélkül, hogy a fotósnak 60ezer expo után jelentősebb költségekkel kellene szembenéznie.
Mindez a gépek élettartamának meghosszabbítását is jelentheti persze.
Hogy mindez minek? Akinek nincs rá szüksége annak semminek! Persze hogy...
Igen minden cég profitorientált.
De ha tudják fejleszteni az érzékelő lapkák adatkiolvasási sebességét, akkor a MILCek területén komoly versengés várható és akkor a procit meg a memóriát is bővíteni kell.
Azért a fényképezők tudnak már manapság is full hd 60 fps videót, illetve a tükörnélküli gépek is jónéhány éve piacon vannak, vedd alapul a Sony a7R II-t, 30 fps, de ez 4k-ban!
Vagy ott van a Nikon 1 V1, 1080/60i videót tud, vagy a J5, 120 fps 720p mellett, illetve 20 fps sebességű sorozatfelvételt tud, folyamatosan!
Szóval a felsorolt követelmények közül már elég sok teljesült is, és még a Nikon esetében 200 ezer alatt maradtam.
Sztrogoff igen, azt olvastam én is hogy iso100 fölött meghalt. De van még... pl. ez [link]
Ha akkoriban már ilyenek voltak tervben, és meg is valósították prototípusig legalább, akkor miért is nem került kereskedelmi forgalomba? Talán mert elnyomás alá került?...
A 4k azért messze van az APSC-től...
Hát nem értelek kérdező... ezek közül mind mirrorless, és tudja 30 fps-el a 4k-t mi kell még több?
Sztrogoff, jó rendben, utána néztem hogy ugyanaz a Philips szenzor volt ebben is. A lényeg, hogy a piac határozza meg hogy mit lehet és mit nem kiadni, fejleszteni stb.
Véleményem szerint ha a fogyasztói társadalom nem ilyen, vagy nem volna, akkor már előrébb lennénk minden téren. Apránként adagolják a technikai fejlődést, hogy folyamatosan legyen belőle pénz. Ha kiadnának egy-egy addig nem látott, fejlettebb gépet - márpedig kitudnának - akkor onnantól kezdve attól már csak jobb kellene mindenkinek, illetve az addigi termelt cuccok értéke leredukálódna.
Nem összeesküvés elmélet, csak piac...
Mondtam már akinek nem kell annak minek?!
Nem csak videóról beszéltem sőt elsősorban folyamatos RAW formátumú sorozatlövésre kell.
Ezt jelenleg a 200ezres kategória nem tudja. De még a felsőbb kategóriák sem valószínű...
Mondjuk erre a tükörreflexnek esélye sincs mert másodpercenként 60 képet megcsinálni tükörreflexszel .... az egy sok milliós forintos mechanika lenne! (és félévente kéne cserélni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!