Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen ütemben fejlődik a...

Milyen ütemben fejlődik a technika a fényképezőgépek területén?

Figyelt kérdés
Mennyi idő lehet amíg a telefonokban már alkalmazott 8-10magos processzorok és jelentős mennyiségű 5-8 Gb RAM belekerül a 200ezer HUF kategóriás gépekbe?
2017. szept. 7. 11:22
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm az érdemi válaszokat!

Szerintem az értetlenkedések oka az volt, hogy vannak akik csak tükörreflexben és redőnyzárban tudnak gondolkodni.

Noha szintén megfelelő fejlesztésekkel a redőnyzár és a tükörreflex okafogyottá fog válni ami lehetővé teheti a 50-60 fps videók készítését APSC felbontásban vagy ugyanilyen sorozatlövést anélkül, hogy a fotósnak 60ezer expo után jelentősebb költségekkel kellene szembenéznie.

Mindez a gépek élettartamának meghosszabbítását is jelentheti persze.

Hogy mindez minek? Akinek nincs rá szüksége annak semminek! Persze hogy...

2017. szept. 8. 09:33
 12/26 anonim ***** válasza:
Így lesznek a legendák. 200-ben bejjelentették, és nem lehetett látni 2002-ig. Aztán egy év múlva nem volt többé. Michael Reichmann, a Luminous Landscape alapítója írt erről, meséli, hogy egyetlen egy francia értékelést olvasott, mert ő sem kapott gépet próbálni (ezr ígéret és telefon ellenére sem), mintha nem szerette volna a Contax, hogy értékeljék. Amely gép amúgy 100 ISO felett gyakorlatilag használhatatlan volt, nesze neked 1600.
2017. szept. 8. 09:39
 13/26 A kérdező kommentje:

Igen minden cég profitorientált.

De ha tudják fejleszteni az érzékelő lapkák adatkiolvasási sebességét, akkor a MILCek területén komoly versengés várható és akkor a procit meg a memóriát is bővíteni kell.

2017. szept. 8. 09:41
 14/26 anonim ***** válasza:

Azért a fényképezők tudnak már manapság is full hd 60 fps videót, illetve a tükörnélküli gépek is jónéhány éve piacon vannak, vedd alapul a Sony a7R II-t, 30 fps, de ez 4k-ban!

Vagy ott van a Nikon 1 V1, 1080/60i videót tud, vagy a J5, 120 fps 720p mellett, illetve 20 fps sebességű sorozatfelvételt tud, folyamatosan!

Szóval a felsorolt követelmények közül már elég sok teljesült is, és még a Nikon esetében 200 ezer alatt maradtam.

2017. szept. 8. 09:46
 15/26 anonim ***** válasza:

Sztrogoff igen, azt olvastam én is hogy iso100 fölött meghalt. De van még... pl. ez [link]

Ha akkoriban már ilyenek voltak tervben, és meg is valósították prototípusig legalább, akkor miért is nem került kereskedelmi forgalomba? Talán mert elnyomás alá került?...

2017. szept. 8. 09:50
 16/26 A kérdező kommentje:

A 4k azért messze van az APSC-től...

2017. szept. 8. 10:01
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
#15, ha erre válaszolnék, mínusz 110 %-ra menne le az értékelésem, mert kiderülne, hogy nem hiszek az összeesküvés-elméletekben, és az egész beszélgetést azon értelemben, hogy azt implikálja, hogy gyakorlatilag a mai asztali számítógépek azért nem férnek el a gyufásdobozban, mert a bekapcsológomb és az USB port több helyet igényel, légüres tér alapúnak tartom. :)
2017. szept. 8. 10:20
 18/26 anonim ***** válasza:

Hát nem értelek kérdező... ezek közül mind mirrorless, és tudja 30 fps-el a 4k-t mi kell még több?

[link]

Sztrogoff, jó rendben, utána néztem hogy ugyanaz a Philips szenzor volt ebben is. A lényeg, hogy a piac határozza meg hogy mit lehet és mit nem kiadni, fejleszteni stb.

Véleményem szerint ha a fogyasztói társadalom nem ilyen, vagy nem volna, akkor már előrébb lennénk minden téren. Apránként adagolják a technikai fejlődést, hogy folyamatosan legyen belőle pénz. Ha kiadnának egy-egy addig nem látott, fejlettebb gépet - márpedig kitudnának - akkor onnantól kezdve attól már csak jobb kellene mindenkinek, illetve az addigi termelt cuccok értéke leredukálódna.

Nem összeesküvés elmélet, csak piac...

2017. szept. 8. 11:56
 19/26 A kérdező kommentje:

Mondtam már akinek nem kell annak minek?!

Nem csak videóról beszéltem sőt elsősorban folyamatos RAW formátumú sorozatlövésre kell.

Ezt jelenleg a 200ezres kategória nem tudja. De még a felsőbb kategóriák sem valószínű...

Mondjuk erre a tükörreflexnek esélye sincs mert másodpercenként 60 képet megcsinálni tükörreflexszel .... az egy sok milliós forintos mechanika lenne! (és félévente kéne cserélni)

2017. szept. 8. 12:29
 20/26 anonim ***** válasza:
Nos akkor kérdező, megkérlek rá, hogy fogalmazd át a kérdésedet, és tedd fel újra akár itt, vagy új verzióban, mert nem értem hogy mit szeretnék kihozni belőle. De ezzel szerintem nem vagyok egyedül.
2017. szept. 8. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!