Hogy lehet digitalizálni egy Digital8 kazettán lévő videót?
Szerintem valami ilyesmi kell neked:
Azt már pont nem kell digitalizálni, mert már eleve digitális. Ha kijátszod az analóg videókimenetre, és azt újra bedigitalizálod egy digitalizáló kártyával, akkor a felesleges digitális-analóg-digitális oda-vissza alakítással tök feleslegesen lerontod a minőségét.
A digitális kazettás kamerákon általában úgynevezett FireWire kimenet volt régebben, amikor az USB még nem volt elég gyors. Tehát kell szerezned egy olyan, régebbi laptopot vagy asztali PC-t, amin van FireWire csatlakozó, aztán összedugni őket egy FireWire kábellel.
Miután összedugtad, egy alkalmas szoftverrel egyszerűen át kell húzni a kameraról az összes felvételt egy fájlba. A FireWire irányítani is tudja a kamerát, tehát egy gombnyomással elindul a kamerán a lejátszás, és a felvételeket szépen áthúzza a számítógépre egy fájlba.
Az újabb digitális kazettás kamerákon már volt olyan USB-port is, amire szintén ki tudták játszani a digitális videót.
Rákerestem, és szerintem hülyeséget írtál, mert ez a kamera nem digitális, hanem analóg Video8-as rendszerű. Akkor viszont ahogy a kolléga fentebb írta, egyszerűen egy digikártyával, vagy egy olcsó USB-s videódigitalizáló eszközzel tudod rákötni a gépre.
Ilyen USB digitalizálót az eBayen már 2000 ft alatt vehetsz, szállítással együtt:
A Video8-as szabványnak volt egy továbbfejlesztése, a Hi8, ezek mind analóg videójelet rögzíttettek egy helikálisan forgó fejjel a szalagra. Azután volt még egy Digital8 nevű kiterjesztése, ami ugyanarra a kazettaformátumra már digitális videójelet rögzített DV kodekkel, de a kazetta analóg játékidejének csak a fele fért rá (120 perces kazettára 60 perc digitális videó).
Az történhetett, gondolom, hogy a kolléga egy ilyen, már Digital8 rendszerhez is alkalmas kazettát rakott a Video8-as kamerába, ami valószínűleg visszafelé kompatibilis, de persze ez esetben hagyományos, analóg videó kerül rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!