Mit állítsak át a fényképezőmön, hogy szebb, élesebb képeket csináljon? Ilyen képeket készít:
Pl.:
Szerintem ha rázoomolok, tök homályos.... Semmi szín, semmi mélység. Egyes ismerőseim Samsung telefonja jobbat csinál.
Nikon Coolpix L340
Tippek, ötletek, beállítások?
Előre is köszönöm
20/L
Mondjuk ez csak 1 kép, és elég kicsi is a felbontás.
Én azt mondom, állítsd be a legnagyobb felbontást, és tedd automatára a képkészítést, első nekifutásként. Sötétebb helyen pedig legyen aktív a vaku is, mert úgy biztosan homályos képek lesznek (kivéve ha állványt használsz).
Most 20M-en van (5152x3864) ...
Ettől nagyobb a 20M* ... ugyanezekkel az értékekkel.
Akkor rakjam át arra?
Ellenőrizd a beállításoknál, hogy valóban 20 Mpixen dolgozik-e a masina. És milyen minőségben.
FIGYELJ oda, hogy exponáláskor hova fókuszál (ha nemlátszik, kapcsold be, hogy jelezze: most többpontoson áll).
Kicsit fénygyenge, a gép is nyitott 3.2-es rekeszre, az is rontott a mélységen.
Nem hiszem, hogy UGYANEZEN!! fényviszonyok között a mobil jobb képet csinál.
Igen mostohák a fényviszonyok az elvárásaidhoz kpéest.
Az expozíciós idő viszonylag hosszú, könnyen bemozdul, ami = életlenség.
A viszonylag nagy nyitású blende miatt kicsi a mélységélesség, persze így életlennek tűnik, de ez nem igaz a kép minden részletére.
Próbáld ugyanezt állvánnyról, de időzített exponálással, hogy ne mozdítsd meg a gépet.
Köszönöm a szuper észrevételeket!
Mit állítsak át (=milyen néven fut a beállításokban) hogy a gép akkor ne legyen nyitott annyi rekeszre? Meg hogy ellenőrizzem, hogy 20MP-re van-e állítva? Hát azon van, az van kijelölve, másképp sztem nem tudom.
Hogyan rövidítsem meg az exponálási időt?
Köszönöm szépen :)))
Már meg ne haragudj, de ekkora "szaktudás" hiányában teljes mértékben kidobott pénz volt az a bizonyos összeg a gépért.
Rengeteg leírás, bemutató (alap-kifejtett) kering az interneten e témában.
Meglepődve olvastam 2* végig a műszaki adatokat.
Ezen kb. semmit se lehet érdemben állítani.
Nincs mauális fókusz, záridő, blende állítás, így csak a felvételi körülményeket tudom megválasztani, hogy az adott szituból elfogadható képet hozzak ki.
Elhűlve nézem, amikor verőfényben a tengerparton készülnek képek nappal háttal állva.
Milyen kép lesz ebből csak úgy csattintva? Ő még nem, én már tudom.
Azért ha minden kötél szakad, lehet képet csinálni, de a sötétben lévő arcot kell fénymérésre jelölni, vagy expozíció korrekciót kell használni. Kérdés: elég-e?
Ja! Hogy beég a háttér? De látom ki van a képen.....
A géped sajnos tényleg nagyon minimális beavatkozást enged meg a képekbe. Érdemes lenne váltani egy olyan (akár kompakt) gépre, amin a félautomata módok is elérhetők (rekesz, vagy záridő-előválasztás), ezeknél már több paraméterrel is tudsz bűvészkedni. Addig szerintem nézd át ezeket a rövid videókat, pár alapfogalmat jól elmond az ember. Ja, és ez még messze nem a fotóművészképző, de nagyon hasznos, ha vállalható képeket akarsz megosztani.
https://www.youtube.com/results?search_query=budai+petur+ala..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!