Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mit állítsak át a fényképezőmö...

Mit állítsak át a fényképezőmön, hogy szebb, élesebb képeket csináljon? Ilyen képeket készít:

Figyelt kérdés

Pl.:

[link]

Szerintem ha rázoomolok, tök homályos.... Semmi szín, semmi mélység. Egyes ismerőseim Samsung telefonja jobbat csinál.

Nikon Coolpix L340

Tippek, ötletek, beállítások?

Előre is köszönöm

20/L

2017. aug. 28. 18:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Mondjuk ez csak 1 kép, és elég kicsi is a felbontás.

Én azt mondom, állítsd be a legnagyobb felbontást, és tedd automatára a képkészítést, első nekifutásként. Sötétebb helyen pedig legyen aktív a vaku is, mert úgy biztosan homályos képek lesznek (kivéve ha állványt használsz).

2017. aug. 28. 18:59
 2/16 A kérdező kommentje:

Most 20M-en van (5152x3864) ...

Ettől nagyobb a 20M* ... ugyanezekkel az értékekkel.

Akkor rakjam át arra?

2017. aug. 28. 19:01
 3/16 anonim ***** válasza:

Ellenőrizd a beállításoknál, hogy valóban 20 Mpixen dolgozik-e a masina. És milyen minőségben.

FIGYELJ oda, hogy exponáláskor hova fókuszál (ha nemlátszik, kapcsold be, hogy jelezze: most többpontoson áll).

Kicsit fénygyenge, a gép is nyitott 3.2-es rekeszre, az is rontott a mélységen.

2017. aug. 28. 19:03
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy UGYANEZEN!! fényviszonyok között a mobil jobb képet csinál.

Igen mostohák a fényviszonyok az elvárásaidhoz kpéest.

Az expozíciós idő viszonylag hosszú, könnyen bemozdul, ami = életlenség.

A viszonylag nagy nyitású blende miatt kicsi a mélységélesség, persze így életlennek tűnik, de ez nem igaz a kép minden részletére.

Próbáld ugyanezt állvánnyról, de időzített exponálással, hogy ne mozdítsd meg a gépet.

2017. aug. 28. 19:05
 5/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a szuper észrevételeket!

Mit állítsak át (=milyen néven fut a beállításokban) hogy a gép akkor ne legyen nyitott annyi rekeszre? Meg hogy ellenőrizzem, hogy 20MP-re van-e állítva? Hát azon van, az van kijelölve, másképp sztem nem tudom.

Hogyan rövidítsem meg az exponálási időt?

Köszönöm szépen :)))

2017. aug. 28. 19:10
 6/16 anonim ***** válasza:
25%

Már meg ne haragudj, de ekkora "szaktudás" hiányában teljes mértékben kidobott pénz volt az a bizonyos összeg a gépért.

Rengeteg leírás, bemutató (alap-kifejtett) kering az interneten e témában.

2017. aug. 28. 19:22
 7/16 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszolónak: ez szimplán ilyen ez a gép... itt nem szaktudás hiányáról van szó. Simán csak rossz minőségű. ISO80-on ilyen tré képet, na ezért nem kell nekem többet 1/2.3"-os szenzor.
2017. aug. 28. 19:29
 8/16 anonim ***** válasza:

Meglepődve olvastam 2* végig a műszaki adatokat.

Ezen kb. semmit se lehet érdemben állítani.

Nincs mauális fókusz, záridő, blende állítás, így csak a felvételi körülményeket tudom megválasztani, hogy az adott szituból elfogadható képet hozzak ki.

Elhűlve nézem, amikor verőfényben a tengerparton készülnek képek nappal háttal állva.

Milyen kép lesz ebből csak úgy csattintva? Ő még nem, én már tudom.

Azért ha minden kötél szakad, lehet képet csinálni, de a sötétben lévő arcot kell fénymérésre jelölni, vagy expozíció korrekciót kell használni. Kérdés: elég-e?

Ja! Hogy beég a háttér? De látom ki van a képen.....

2017. aug. 28. 20:13
 9/16 anonim ***** válasza:

A géped sajnos tényleg nagyon minimális beavatkozást enged meg a képekbe. Érdemes lenne váltani egy olyan (akár kompakt) gépre, amin a félautomata módok is elérhetők (rekesz, vagy záridő-előválasztás), ezeknél már több paraméterrel is tudsz bűvészkedni. Addig szerintem nézd át ezeket a rövid videókat, pár alapfogalmat jól elmond az ember. Ja, és ez még messze nem a fotóművészképző, de nagyon hasznos, ha vállalható képeket akarsz megosztani.

https://www.youtube.com/results?search_query=budai+petur+ala..

2017. aug. 28. 21:46
 10/16 anonim ***** válasza:
A másik tévhit... attól hogy lesz rajta manuális beállítási lehetőség, a kép attól még mosott, grízes, életlen, fakó lesz. Szenzor méretét nem tudod növelni... Fényképezés 1"-os, de legalább 2/3" szenzornál KEZDŐDIK érdemben.
2017. aug. 28. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!