Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hány expozíció egy átlagos...

Hány expozíció egy átlagos autófókuszos objektív élettartama?

Figyelt kérdés

átlagosan és nagyságrendileg vagyok kíváncsi a tapasztalatokra.

50ezer

100ezer

vagy messze meghaladja egy váz élettartamát?

okoskodók kötekedők kíméljenek!

2017. aug. 19. 18:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
De egyébként ez neked mégis mire kell tulajdonképpen? Meg kell venni és használni. Garanciaidőn belül elromlik, akkor szervíz. Figyelni kell a típushibákra, és azokat elkerülni. Ennyi. Én nyugodt szívvel vettem, meg vennék is meg egy huszonéves AF verziós objektívet, mert tudom hogy fogja bírni. Ugyanezt egy műanyag vacakról már nem mondanám el. De mindegy, már írtam 1x
2017. aug. 21. 11:53
 12/18 anonim ***** válasza:
Hát figyelj, szerintem felesleges az objektív élettartamán filózni, mert úgyis a váz fog tönkremenni hamarabb, azt fogod sűrűn cserélni. Amik egy objektívnél előjöhetnek az maximum a hibás fókuszálás, de ez inkább gyártási hiba; és a porosodás, ez inkább kit objektíveknél, de nem nagy kunszt néhanapján kitakarítani az objektívet és utána ugyanúgy működik tovább, mint eddig. Gondolom abban megegyezhetünk, hogy ha leejted vagy megkarcolod az objektívet, akkor az user error-nak számít.
2017. aug. 21. 15:57
 13/18 anonim ***** válasza:
Ja igen, a váznál tényleg rosszul írtam, az nem hitelesített érték, hanem tervezési érték. :)
2017. aug. 21. 16:01
 14/18 A kérdező kommentje:

Na látod ez már válasz a kérdésre.

A kérésben benne volt az is, hogy:

"vagy messze meghaladja egy váz élettartamát?"

2017. aug. 21. 16:10
 15/18 anonim ***** válasza:
Ide csak mérnökök járnak válaszolni.
2017. aug. 21. 17:27
 16/18 anonim ***** válasza:

No, hát úgy látszik, az ide válaszolni járók nem fotóztak még a múlt évtizedben Sigma objektívekkel, mert akkor a közkeletű vélekedés az volt, hogy a Sigma az blendekábel-törést fog szenvedni - ami a használat következménye. Nyilván egy digitálisnál jóval nagyobb a használat a filmes korszakhoz képest. Nekem is van blendekábel-törött Sigmám. :D Lehet, hogy azóta javultak, manapság nem nagyon olvasok ilyen tapasztalatokról.

Jobb nevű objektív tulajdonosa is írta már fórumon, hogy azt mondták neki a szervizben, hogy a motor egyes alkatrészei elkoptak (részletekre nem emlékszem), de ez alighanem igen extrém használat lehetett.

2017. aug. 24. 07:21
 17/18 anonim ***** válasza:

Objektívnél az elektronika mehet tönkre, a bajonett kophat ki és a mozgó alkatrészek. Egyik sem jósolható meg, hogy mikor fog megtörténni, de szerintem a mozgó alkarészek kopása az kb. "majd az unokám öregkorában" típusú eset.

Ezen felül ami még problémát okozhat az a gombásodás és olcsó objektíveknél a belső porosodás, nagyon ritkán a beázás. Ezeket sem lehet igazán megjósolni, használatfüggő...

2020. máj. 31. 19:05
 18/18 anonim ***** válasza:
Azóta egyszer rákérdeztem egy Canon vázak és objektívek javítására szakosodott elismert szakemberre, hát, szerinte bizony az USM motor elhasználódása reális lehetőség - bár fel lehet újítani. Ez nyilván valóban nem az átlag amateur "nyáron, ha nem felejtem itthon akkor a gépet is elviszem a Balatonra" kategóriája, de azért sokan vannak, kik vesznek használt objektíveket, nekem is van 300-as telém, amivel 91-ben jött ki a Canon, s bár eléggé újnak néz ki, attól még nyomkodhatták a gépeken az elsütőbillentyűt eleget, hiszen már 15 éve vannak elérhető árú DSLR-ek.
2020. máj. 31. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!