Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Sérült jpg és raw fájlokat...

Sérült jpg és raw fájlokat mivel lehet helyreállítani? (SD kártya)

Figyelt kérdés

2017. aug. 14. 16:14
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Ha lehet, bevált módszerek érdekelnek. :(
2017. aug. 14. 16:16
 2/17 anonim ***** válasza:
Milyen sérülésük van?
2017. aug. 14. 19:52
 3/17 anonim ***** válasza:
Én valamelyik biztonsági mentésből szoktam a sérült fájlokat helyreállítani. Nekem ez vált be.
2017. aug. 14. 19:52
 4/17 anonim ***** válasza:
Recuva, ha törlődtek, vagy tönkre ment a fájlrendszer. Ha egy fájlnak csak a fele van meg, azt passzolom.
2017. aug. 14. 20:43
 5/17 A kérdező kommentje:

#2: Nem tudom, pár napja készült képek, egy ideig fényképezőgépről vissza lehetett őket nézni, de mikor gépre fel akartam rakni a képeket, nem nyitja meg a Windows képnézegető, meg más sem, mert "sérült fájlok, vagy túl nagy méretűek".

#3: A fentebbi oknál fogva nincs biztonsági mentés.

#4: Recuva nem segít, meg számos más program se segített sajnos

2017. aug. 14. 23:19
 6/17 anonim ***** válasza:

már a fényképezőgép sem jeleníti meg őket? más képnézegető/szerkesztő programmal is próbáltad? a fényképező gyártója általában ad/ajánl valamilyen programot erre, vagy ott vannak az olyan általános, komolyabb céleszközök, mint IrfanView, PhotoShop, Lightroom, stb.

a Windows képnézegetőt nem ismerem, de szerintem csak limitáltan alkalmas ilyesmire és lehet, hogy neki van csak gondja, nem a képeknek.

ha a kártyával van olvasási hiba,a zt Recuva, RescuePro és társaik viszonylag jól kezelik. főleg a törölt fájlokat. ha minden menthetőt lemásoltál a kártyáról, akkor próbáld megformázni a fényképezőgépben és újra ráereszteni Recuva/RescuePro, hátha segít.

ha magától olvashatatlanná vált a kép, akkor az komolyabb kártya hiba lesz, szerintem nem fogod tudni megmenteni ezeket a képeket, de mindenképp érdemes lecserélni a kártyát, hogy máskor ne legyen ilyen gondod. sajnos más tippem nincs.

általában igaz, hogy érdemes minden használat előtt formázni a kártyát, a képeket minél előbb lementeni a kártyáról és biztonsági másolatokat készíteni, hogy több helyen és példányban is meglegyen, lehetőleg a kártyán nem érdemes túl sokat nézegetni, pláne szerkeszteni a képeket, mert az növeli a sérülés és veszteség kockázatát.

2017. aug. 15. 09:36
 7/17 A kérdező kommentje:

#6: Picasa képnézegetővel próbáltam még megnyitni, meg a Photoshopban is, sajnos egyik sem segített.

Canon gépem van, majd akkor körülnézek a dobozában, esetleg a honlapján, bár szerintem már rá kellett, hogy bukkanjak.

Recuva nem kezelte, a másikat meg nem ismerem, így azt még kipróbálom majd. Az a baj, hogy ezek a fájlok nem törölve lettek, hanem közben hibásodtak meg, és a legtöbb program csak törlésből állít vissza.

Használat előtt formáztam a kártyát, és igen ez valószínűleg komolyabb kártyahiba lesz. Ha megoldódott a probléma (vagy tényleg abszolút reménytelen az egész), megszabadulok tőle. (Elvileg még garanciás.)

A biztonsági mentegetés is tervben van, de itt nem volt ilyenre lehetőségem. Eszembe jutott, hogy még aznap is szerettem volna megnézni egy másik gépen a kééeket, és lementeni, de már akkor sem voltak olvashatóak.

Köszi a segítséget, majd jelentkezem.

2017. aug. 15. 10:14
 8/17 anonim válasza:
Nekem is Canon géppel készült raw-kat kellett megnyitnom és egyik képnézegető se tudta abban a minőségben vagy egyáltalán megnyitni. Az egyetlen amit találtam az a Faststone neve képnézegető/szerkesztő. Lehet neked más okból nem nyitja meg de egy próbát megér,nagyon hasznos kis program.
2017. aug. 17. 08:29
 9/17 dmckayals válasza:
Én ráengednék a memóriakártyára valami SD Card Recovery programot. Nekem is volt hasonló esetem, akkor makát a kártyát sem olvasta be a gép és sikerült a végére minden képet megmenteni. Nevet nem tudok mondani, mert az otthoni gépemen van as progi, de a Google a barátod. ;)
2017. aug. 18. 09:45
 10/17 horex ***** válasza:
Google "repair jpg online" és próbálgasd melyik a jó
2017. aug. 18. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!