Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőgépet érdemes...

Milyen fényképezőgépet érdemes választani?

Figyelt kérdés

Hamarosan kisbabánk fog születni és szeretnénk venni egy jó minőségű gépet lehetőleg nem horror áron.

Egy barátunknak Huawei P10 Plus mobilja van, fantasztikus képeket készít, mintha profi fotós csinálta volna.

Sajnos nem értek sem a megapixelekhez, sem ahhoz, hogy mire érdemes figyelni (autofókusz, rekeszérzék, stb.), nagyon megköszönném, ha valaki segítene választani egy hasonló képességű fényképezőgépet 50 ezer forint alatt.

Nagyon köszönöm.

2017. aug. 14. 09:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Persze, rengeteg fokozat van a fotók minőségében, de szerintem nem csak a két véglet létezik (zajos-életlen színhibás pixelhalmaz vagy poszterre kinagyítva is tűéles, NatGeo-díjra jelölt vizuális csoda). Ha valaki a manuális beállításokat és a kompozíciós szabályokat megtanulja, akkor egy korrekt bridge géppel, vagy egy belépő kategóriás milccel már készíthet olyan képeket, amiket lehet a laptopon mutogatni, vagy bekeretezve feltenni a nagyszülők komódjára. Én elismerem az igényességre való törekvést, de a fotósok sznobsága már külön kategória:)
2017. aug. 17. 11:25
 12/12 anonim ***** válasza:

Sajnos 50 ezer alatt egy jó vakut nem kapsz, nem hogy használható gépet.

Egyébként a kulcs a szenzor méret, amit kb. most írok le ide ezredszer. Nekem is volt 45 ezres kompaktom 1/2.3"-as szenzorral, ezt váltottam fel egy 1"-os szenzoros gépre, és csodák csodája eddig soha nem látott minőséget kapok.

Igaz a legjobb minőséget portrék tekintetében 3m-en belül hozza külső vakuval diffuser-rel.

A lényeg, hogy kerüld az 1/2.3"-as szenzoros gépeket, azok csupán fényképezőgépnek látszó tárgyak.

2017. aug. 20. 01:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!