Milyen fényképezőgépet érdemes választani?
Hamarosan kisbabánk fog születni és szeretnénk venni egy jó minőségű gépet lehetőleg nem horror áron.
Egy barátunknak Huawei P10 Plus mobilja van, fantasztikus képeket készít, mintha profi fotós csinálta volna.
Sajnos nem értek sem a megapixelekhez, sem ahhoz, hogy mire érdemes figyelni (autofókusz, rekeszérzék, stb.), nagyon megköszönném, ha valaki segítene választani egy hasonló képességű fényképezőgépet 50 ezer forint alatt.
Nagyon köszönöm.
"mintha profi fotós csinálta volna"
Kérdezd meg a barátodat, mióta fotózik. A kutya ugyanis általában itt van elásva. Hiába veszel akármilyen gépet, ha nem értesz hozzá, nem tudod, az adott körülmények között hogyan kell beállítani, nem fogsz jó képeket készíteni.
És látod, van, aki egy mobillal is jó képeket tud csinálni. Tanulni kell kicsit, ez is egy szakma. Anélkül nem fog menni. Mármint a fantasztikus kép.
Szerintem vegyél egy jó telefont, az mindig kéznél van, vagy egy tetszőleges kicsike gépet. Első körben vennék egy használtat, majd amikor érzem, hogy hol nem szolgálja ki az igényeimet, annak alapján választanék egy másikat.
Nekem van fényképező gépem, de a képek kb 90%-a mobillal készül, mert abban a pillanatban, amit meg akarok örökíteni az van kéznél.
Mai átlagosan jó mobillal tökéletesen meg fogod tudni oldani a feladatot.
Ne dobj ki pénzt egy ócska 50ezer forintos gépre!
Egyéb esetben én is azt tanácsolnám mint a többiek, ám a baba fotózásához édeskevés lesz bármilyen csodatelefon.
Oda megfelelő fény kell, és érzékenységű lapka.
Az igényeidnek bőven megfelel egy Nikon Coolpix A300 vagy egy Canon IXUS 190
Arra azért vigyázz hogy nem jó a gyerek szemének ha pofon villantod egy vakuval. De ezt egy 50ezer forintos géppel sem tudod elkerülni...
Persze ha jó fényviszonyok között fotózol akkor nem kell vaku.
Szerintem egy jobb bridge gép is megfelel, akár használtan. A Lumixok a kategóriájukban jónak számítanak (igen, tudom, magas ISO-n van képzaj), családi események, a gyerek fejlődésének a megörökítésére teljesen használhatók. Ha ezen megszereted a fotózást, eladhatod és feljebb léphetsz.
Vakuzás: fel kell tenni egy terelőlapot, vagy a plafon felé villantani, és nincs szembe villantás.
Hát azért piszkosúl túl lőnek a célon egyesek. Nehogy már 500 ezer és egy milla közt legyen egy jó gép.
Ember !!!!
HOBBI szintre kell itt is, mint általában az embereknek, nem profi fotópályázatra. .
Én is azt mondom a kérdezőnek hogy egy 80-100 ezres kis gép neked tökéletes arra amire kell.
Egy ilyet vagy hasonlót nyugodtan meg vehetsz, de már lehet sokkal olcsóbban is venni ha csak baba fotózásra kell. De inkább egy ilyet amibe van rendesen optikai zoom, mert utána már nem csak a babát akarod majd fotózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!