Jó lenne ez a fényképező?

Figyelt kérdés
Kinéztem egy fényképezőt,a Nikon Coolpix B500-at. Az érdekelne, hogy tud-e pillanatképeket készíteni? Mármint hogy a gomb lenyomásának a pillanatában készíti a képet?

2017. aug. 5. 14:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez most valami nagyon troll kérdés...
2017. aug. 5. 17:53
 2/5 A kérdező kommentje:
Elnézést, de komolyan gondoltam a kérdést. Egyáltalán nem értek a fényképezőkhöz, ezért tettem fel a kérdést. Tudom hogy van a fókuszálási idő, és az másodpercekbe is telik mire ellövi a képet. Ezért kérdeztem, hogy ez tud-e fókuszálási idő nélkül, rögtön fényképezni.
2017. aug. 5. 18:57
 3/5 anonim ***** válasza:

Ajjaj... na mindenesetre minden fényképezőnek (telefonok kameráit, illetve egyes fényképezőket ide nem értve) hogy éles képet kapjunk, szükséges hogy fókuszáljon. Két fajta létezik, fázis és kontraszt alapú. Utóbbiról általánosságban el lehet mondani, hogy lassúbb, de a mai modern - normális, nem a 20 ezer ft-os kompakt - gépek már azért fejlődtek. Nos, kevés fényben több idő mire fókuszt talál, világosban viszont másodperc törtrésze. Az pedig hogy előkapod a gépet, bekapcsolod, de már szinte kész is a kép, kb. a felső kategóriás dslr gépek tudják.

Na nem ragozom, ezeket ajánlom átolvasásra: [link]

2017. aug. 5. 21:26
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Átolvasom amit küldtél, most már többet tudok. :)
2017. aug. 5. 21:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha a fókuszálást szívesen kihagynád, akkor ne vegyél fényképezőgépet, mert nem fogsz jó képeket készíteni vele. Mobiltelefont, vagy valami alsó kategóriás kompaktot javaslok, amin csak egy gomb van. Olyan mindegy, hogy egy 150 ezres, vagy egy 25 ezres géppel készítesz életlen, rossz képeket. Egy kétmilliós géppel is lehet rossz képeket készíteni, nem azon múlik.
2017. aug. 7. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!