Milyen canon objektívet vegyek?
Canon 700D-m van, 18-55össel vettem, és korábban vettem egy másik géphez még egy 50mm-est. A 18-55öst szinte nem is használom, valahogy semmi különöset nem látok benne, legalábbis az 50mm-eshez képest. Viszont valami fura benne, rengetegszer nem jó a fókusz, kb 10-ből 6-7 kép tuti homályos. Azt hittem esetleg a gépnek a hibája, de az újjal is ugyan ez van. A 18-55össel az összes kép éles.
Leginkább embereket és a természetet szeretem fotózni. És olyan élményt szeretnék, mint mikor először az 50mm-essel fotóztam, sokkal szebb képeket tudtam vele csinálni. Árban 100 körül maradnék, de jöhet más is, ha szerintetek az nagyon jó.
Az a baj, hogy ameddig nem próbálom ki nem igazán tudom hogy mit keressek, melyik jó, ezèrt kérek segítséget. Ti milyet használtok?
Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM
És Canon EF 50mm f/1.8 STM
Én is megmutatnám előbb egy szervizben, csak aztán költenék pénzt, ha tényleg rossz és nem javítható.
Ha kiderül, hogy semmi baja, akkor a hiba nálad van.
Milyen beállításokkal használod? Teljesen nyitott rekesszel? Lehet, hogy bemozdul, és azért homályos. Bár kérdés, hogy mit értesz homályos alatt. Mutass egy képet.
Próbáld ki állványról, olyan helyen, ahol van elég fény, szűkebb rekesszel, hogy úgy is rossz-e a kép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!