Milyen objektívet vegyek Canon 6D vázhoz?

Figyelt kérdés
A gépet megvettem, de objektívet még nem. Szeretnék portrézni, de előbb megtanulnám használni a gépet és ezért valami általános objektívre gondoltam. Szóval portréhoz csak később vennék objektívet.

2016. aug. 19. 22:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Egy ilyen mindenes obi kezdésnek nagyon hasznos tud lenni.

[link]

2016. aug. 19. 22:33
 2/11 anonim ***** válasza:

HA csak egy objektíved van, az ez legyen szerintem :

Canon EF 24-105mm f/4L IS USM

[link]

[link]

2016. aug. 19. 22:55
 3/11 A kérdező kommentje:
Megnéztem mindkét hozzászólást és köszönöm őket, de az első az EF-S objektív, ami nekem nem jó, a második hozzászólónál viszont a drágaságuk az objektíveknek ami nem felelt meg. Egyébként éppen emiatt akartam eltolni a speckó obikat, hogy most olcsóbban ússzam meg kicsit.
2016. aug. 20. 00:08
 4/11 anonim ***** válasza:
Használtan 150 volt a Canon EF 24-105mm f/4L IS USM
2016. aug. 20. 01:40
 5/11 anonim ***** válasza:
77%

6d-re miért akarsz rátenni valami gagyi objektívet? Akkor mire mész a vázzal?

Vegyél rá egy 85-ös fix obit, vagy akár egy 100-ast. Teljesen mindegy, ezzel is meg tudod tanulni a gép használatát.

Ha jincs pénzed, inkább egy olcsóbb vázat kellett volna venned egy jó obival, mert fordítva rosszabb kombináció.

2016. aug. 20. 10:31
 6/11 anonim ***** válasza:
52%
Jól 'mondja' az előttem szóló.Egy ilyen vázhoz csak a 2-es válaszban említett obiknál jóval drágábbakat tudunk ajánlani.
2016. aug. 20. 11:38
 7/11 anonim ***** válasza:

Olcsó is legyen, meg minőségi is? Ez már a kecske és a káposzta, valamint a rév ás a vám esete Tóth Marival....

Hát a 24-85-ös valamivel 50 alatt kapható (ha éppen van), annál olcsóbb nem lesz. A többi régi filmes kitobjektív minősége ennél csak rosszabb, bár azok filmes géppel együtt is megkaphatók 12-ért, a filmes gép meg eladható kettőért. :).

No persze a 24-85-höz kell olyan utómunka, ami a szélén világosít (mert az meg arról volt híres, hogy a full frame képkör a torkán akadt), de mivel én Lightroomot használok, hát ez nem gond.

Telében meg a 70-210/3,5-4,5 szokott lenni egy ötvenesért.

Ezek már régi dolgok, nyilván van rizikó a vételben.

2016. aug. 20. 13:12
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha a 24-105 L túl drága, akkor gondok lesznek. Egy ilyen váz kihasználásához az árának többszörösét kell objektívre költeni, az sokkal fontosabb, mint maga a DSLR.

Én egyébként Tamron 24-70 f2.8 VC-t javasolnék általános objektívnek.

2016. aug. 20. 15:19
 9/11 A kérdező kommentje:

Valamit félreértettetek. Nem sajnálom a pénzt egy jó objektívre, csak szeretném tudni, hogy melyik lesz majd a nekem megfelelő obi. Ehhez viszont tanulnom kell. A gépet objektív nélkül használni nem lehet, vagyis nekem logikusnak tűnt, hogy veszek egy "bármilyen" de olcsó obit, hogy a gépet egyáltalán "be lehessen kapcsolni" és ha megtanultam amit akartam, akkorra nyilvánvalóvá válik, hogy melyik objektívek lesznek azok, amelyeket majd megveszek, legyenek bármilyen árban is. Mivel százezrekről beszélünk, nem hiszem, hogy bármelyikőtök is blöffre vesz egy drága obit, ami majd lehet, hogy nem is fog megfelelni a céljainak.

Szóval vettem egy Canon EF 50mm f/1.4 USM, egy Canon EF 24-70mm f/4L IS USM és egy Canon EF 85mm f/1.8 USM objektívet. Mindenkinek köszönöm a segítséget! LEgyen szép napotok!

2016. aug. 21. 14:21
 10/11 anonim ***** válasza:
47%
Aha.Jól szórakozol,kérdező?Nem volt szó több obiról.Aztán az egyik L-es obi drága,a másik ami ugyanannyiba kerül meg nem.Ahhoz még vettél 2 másikat.Teljesen felesleges volt minden válasz,amit kaptál.Tehát kérdezem még egyszer: Jól szórakozol?
2016. aug. 21. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!