Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi a különbség a kamera és...

Mi a különbség a kamera és fényképezőgép között?

Figyelt kérdés

Nyilván tudom mi a különbség de arra gondolok, hogyha megnézünk egy 160k-s fényképezőgépet meg egy videókamerát akkor hatalmas a különbség.

Fényképezőgép is tud videót rögzíteni FHD 30FPS-sel meg a kamera is, de mégis előbbinek szebb a képe, mert nagyobb az optikája.

Arra lennék kíváncsi, hogy miért van az, hogy egy 160k-s fényképezőnek nagyobb az optikája-->több fény jut be, és még a fókusz is nagyon szép, sőt manuálisan állítható a lencse mozgatásával, míg ha ugyanekkora "optikájú" videókamerát akarsz venni, kb 5x annyit kell fizetned?

Mi teszi a videókamerát videókamerává egy fényképezőhöz képest? Azonos árért utóbbi nagyobb optikát, és jobb fókusztávolságot kínál, és videózásban is sokszor otthagyja a kis handycameket.

2017. júl. 17. 21:40
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Mit értesz azalatt hogy "összeomlás" Szimplán megzavarodik a kép, vagy csak kikapcsol, netán végleg meghal?

Mert az én mostani handycamem bizonyított hogy 30 fokban napon állva videóztam, 30 percet, és olyan forró volt az alja, hogy már lassan égette az ember kezét.. :D

2017. júl. 19. 21:52
 12/13 anonim ***** válasza:
Azt értem, hogy kikapcsol, és egy rövid ideig nem használható. A handycamed a hőtermelés szempontjából azért is előnyben van, mert az érzékelőmérete töredéke egy fényképezőének, ami így jóval lassabban melegszik fel. Képminőséget tekintve azonban a kisebb érzékelő szinte minden esetben hátrányt jelent.
2017. júl. 20. 07:31
 13/13 A kérdező kommentje:

Hát igen... Színek tekintetében fakón veszi fel, ami szerintem nem jó, de ahol voltam gyakorlaton helyi tv-nél ott mondták hogy nem olyan nagy baj az, ha fakók a színek mert akkor te magad színezed fel ahogyan akarod, míg profi kameránál jók a színek, de erre nincs lehetőség...

sony hdr cx 625 a kamera egyébként. Egyébként van olyan, hogy "ventilátorja" van a kamerának?

Időnként hallom bekapcsolás után, hogy valami mintha felpörgött volna benne és búgna mint egy ventilátor.

2017. júl. 20. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!